Öncelikle sanırım yanlış anlaşılma olmuş. Kalıcı dövmede asla abdest olmaz ve dini kurallara göre ömür boyu cünup gezmiş olursunuz. Namazınız, orucunuz vs. hiçbir ibadetiniz geçerli olmaz.
Memurluk kısmında ise, görev sırasında görünen bir yerde değilse sorun olacağını sanmam.
Oku nasihatini cahillerin vermesi ironi olmuş
Diyanet derki: Soru Metni: Dövme yaptırmak, abdeste veya gusle engel midir? Kalıcı dövme ile geçici dövmenin bu konudaki hükmü aynı mıdır?
Cevap Metni: Dövme yani vücuda iğneler batırarak deri altına boya zerk etmek sureti ile deri üzerinde çeşitli şekiller oluşturmak dinimizce yasaklanmıştır. Peygamberimiz şöyle buyurmuştur: Dövme yapan ve yaptıran kadınlara, kaş ve yüzlerinden tüy yolan ve yolduranlara, dişlerini seyreltip inceltenlere ve bu şekilde Allahın yarattığı şekli değiştirenlere Allah lanet etmiştir (Buhari, Libas, 87; Müslim, Libas, 120). Dövme yaptırmak yasaklanmış olmakla birlikte, deri üzerinde suyun alta ulaşmasına engel olacak bir tabaka oluşturmadığı için gusül ve abdeste engel değildir (İbn Abidin, Reddül-muhtar, Beyrut, 1421/2000, I, 330). Vücudunda dövme bulunan bir kimse mümkünse, sağlığına zarar vermeyecek yöntemlerle onu ortadan kaldırmalıdır. Bu mümkün olmazsa Allahtan bağışlama dilemesi, yaptığına pişmanlık duyması gerekir. Yapıştırma yöntemi ile deri üstüne yapılan geçici dövme ise suyun deriye ulaşmasına engel olacağından gusül ve abdeste engel olur.
http://kurul.diyanet.gov.tr/SoruSor/SoruAra.aspx
Hocam kendi kopyaladığınız şeyi okudunuz mu? okumamışsınız belli bu kadar emin konuşup ta resmen kendinizin hiç bir şey bilmediğinizi kanıtlamışsınız ve başkalarına cahil diye ithamda bulunmuşsunuz. Güldürdünüz beni açıkçası
Arkadaşın konusuna gelince ;
Hocam emin olmamakla birlikte söylüyorum, kolunuzda olsa dahi uzun bir gömlek giydiğiniz de görünmeyeceği için sorun olmaz diye düşünüyorum bizim bir abimiz devlet dairesinde çalışıyor onunda kolunda dövmesi var sorun yaşamadı bildiğim kadarı ile, dini boyutuna değinecek olursak eğer benim de dövmem var. JoeN nickli arkadaş gibi benim de bir arkadaşım var olayı tamamen cunup gezmeye bağlamışlar. Bir gün gene aynı mevzu oldu Cami hocasına gittik sorduk hoca bana aynen bunu dedi ; Cunüp gezme diye bir olay yok ama günah dedi, dini boyutu aynen bu şekildedir.