Arkadaşlar, yorumlarınızı okudum, öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkürler.
Bazı arkadaşlar, "20 bin dolar verseydin ev alabilirdin" ve dükkan olarak kalsaydı o sana ev aldırabilirdi" diye yazmışlar. Dükkan olarak kalsaydı yatırımı düşük olabilirdi, çünkü ara sokakta dükkan pek iş yapmıyor. Ora da evler var genellikle. Bahsettiğim ev İstanbul Fatih' te. İstanbul' da yaşayanlar bilir Fatih İstanbul' un merkezinde olduğunu. Güzergahı çok önemli yerde hastahaneler, okullar, marketler, camiler, pastahaneler v.s. çok yakın. İstanbul Emniyet Müdürlüğü' nün 3 sokak üstündeyiz. Buradan mesela Taksime gitmek 25 dakika, Kadıköy' e gitmek 45 dakika, Beşiktaş' a gitmek 30 dakika, Beylikdüzü' ne gitmek 1 saat civarı sürüyor. 20 bin dolar daha verip 80 bin tl ye daire alınır ama böyle bir konumda ki yeri 80 bin tl civarı bir fiyata almak İMKANSIZDIR.
Evlenilecek kız bulmak bu devirde gerçekten çok zor, ayrıca kızlar çoğu şeyin değerini bilmiyorlar. Şımarıkça ve hesapsızca davranışlarda bulunabiliyorlar. "Ben kaynanaya yakın oturmam, ya da anneme yakın otururum" tarzı şeyler dediklerini bazı tanıdıklarımızdan duyuyorum. Sadece kocasıyla ve çocuklarıyla kendi halinde yaşamak isteyenlerde çok var diye düşünüyorum. Durumlar böyle olunca baba desteği de olan böyle bir daireyi bırakıp, kiraya başka bir yere çıkmak bana ister istemez koyacak. Herşeyi maddi açıdan da düşünmemek gerekir ama günümüz de hele İstanbul gibi bir yerde bu fırsatı tepip zorlanmak ta kötü bir durum.
tabi ki aşk nelere kadirdir, sevince insan çoğu şeye katlanır. Ama günümüz kızlarına baktığımda bunun sadece filmlerde olduğunu görüyorum. Çok önceden ortada birşey yokken bunları düşünmem çok saçma gelebilir ama her türlü olasılığı da düşünmek gerekir.
Hocam senin yaptığın olmamış çocuğa don biçmek. Hele önce birisini sev, yakınlaş ev sonraki iş.