Hocam içi dolu birşeyler yazarsanız size de cevap veririm diğer arkadaşlarıma verdiğim gibi..
Neye yazık ben böyle sen öyle düşünüyon sanki kasporov var karşımda da oranı kullan buranı kullan diye yüksekden konuşuyor.
Hocam,
Sana olayi orneklerle anlatayim.
Bir kisi cikip bundan sonra halkin yerlesim birimlerinin 1km etrafinda cami olmayacak derse bu kisi camilerin nereye yapilacagini duzenlemiyor, aksine cami yapimina karsi cikiyordur.
Bir kisi cikip kendi aleyhine yayin yapan TVlerin hepsine cezalari yagdirirken ve bunun sebebini cocuklarin gelismesine engel yayin diye mazaret gosteriyorsa aslinda cocuklarla isi yoktur, ve amaci sansur uyglatmaktir.
Bir kisi cikip BDPliler meclise girmesin diye 10% kurali cikariyorsa, ama BDPlilerin hepsi bir yolunu bulup meclise giriyorsa, buradaki amac 10% kurali ile baska birilerinin meclise girmesini engellemektir.
Sizin bu nesil her soylenen lafa inaniyor. Asil sorun aslinda iktidarin A yada B olmasi degil. Bir insan cikip polisin orantisiz guc kullanmasini hosgormuyorum diyorsa, ve iktidarsa, bu lafi soyledikten gunler sonrada insanlar dayak yemeye devam ediyorsa, o adamin polisin orantisiz guc kullanmasiyla bir sorunu yoktur. Sadece milleti uyutmak icin konusuyorduk. Bu adamlar sizin dusunmediginizi biliyor, bunuda sonuna kadar somuruyor. En basitinden ornek vereyim, bunlar 11 sene evvel milletvekili dokunulmazligini kaldiracagiz diyorlardi, 11 senedir en ufak bir gelisme yok. Yani senin burdan cikarman gereken sey su: Oy almak icin yalan soylemisler. Bu kadar basit.
Baska ornekler vereyim. Memleket bostan tarlasiydi komple, biz gelince fezaya gitti buyume rakamlari diyorlarya. Onlar komple yalan. googleda ulkelerin gelisme oranlarini gosteren halka acik datalar var. Bak gorursun yalanlari tek tek. Sana tavsiyem sudur. Ana akim medyada cikan haberlere pek inanma. Deniyorya TR dunyanin 17. buyuk ekonomisi oldu diye. Dogrudur, ama zaten son 25 senedir 17 civarindayiz hep. Bu adamlar sizin arastirmayaacginizi, dusunmeyeceginizi bildkleri icin rahat rahat salliyorlar artik. Medya bunlarin elinden oldugu icinde sizi rahat kafaliyorlar. Mesela TR basin ozgurlugunde 92. siradaydi, su anda 160-170 civarinda. Su anda resmi rakamlara gore dunya uzerindeki teroristlerin yarisi bizim memleketten cikiyor. Normal mi sence bu? Yoksa istdiklerini yapmayanlari terorist diye iceri tikmis olabilier mi? Su anda sen rahatim, bana bisey oldugu yok diye dusunebilirsin, zamani gelince sende istediklerini yapma, senin basina geleceklerde ayni.