%10 neden indirilmiyor Bdp liler meclise parti olarak girmesin diye..
Sorduğunun sorunu yanıtı benim mesajımda var.
Kime oy verelim? Kime istiyorsan ona oy ver, oyum boşa gidecek diye hacivat mı karagör mü diye seçim yapmak zorunda kalma.
Komedi de burada. BDP mecliste olduğuna göre neden %10 hala?
Nedeni çok basit. Senin gibi "kime oy vereceksin abi" durumu yaratıp seçimleri kim daha çok müslüman referandumuna çevirmek.
Kaldır barajı gör bakalım AKP kaç oy alacak. %50'yi bırak %30'ları hayallerinde görmeye başlayabilirler, aynısı CHP ve MHP için de geçerli.
O saçma baraj yüzünden ikinci bir sosyal demokrat parti çıkmıyor. AKP'nin koltuk değneği gibi davranan Bahçeli yerine ikinci bir Milliyetçi Parti ve lider çıkmıyor.
Bu ileri demokrasi yalanlarına cahil cühelayı inandırırlar. Ben siyaset bilimi dersi almışım demokrasi nedir bilirim. Bana sökmez bunların palavraları. Demokrasiyi demokrasi yapan seçim yapılması değildir. Demokratik şekilde seçim yapılmasıdır. Parti yerel yönetimlerini ve milletvekili adaylarını parti başkanı değil yerel kurullar seçsin, o zaman görürsünüz kim gerçek lider. Beni de bir partiye başkan yapsalar 3 ayda tüm il başkanlarını kendi adamlarımla değiştiririm. O yüzden kendi istifa etmediği sürece hiç bir parti liderini kimse parti içi muhalefet ile deviremez. Bir ülkenin asıl ana muhalefeti iktidar partisini içindeki muhalefettir. İktidar partisinin içinde birileri ılımlı olalım dediğinde başbakan seslerini kesip krizi tırmandırmaya çalışamaz işte o zaman.
Partisini krallık olarak yönetip sonra memlekete demokrasi palavraları atanı ciddiye almıyorum ben.
Anti demokratik parti ve seçim sistemine sırtını dayayıp her muhalif hareketi sandığa çağır bu demokratik diktatörler.
Demokrasi 5 senede bri sandığa gitmek değildir. Hele hele anti demokratik seçim sisteminde sandığa gitmek hiç değildir.
Ancak çok makarna yiyen az kitap okuyanlar inanır buna.