1 haftada php öğrenilip yazılan scriptte 1 dakikada açık bulabilirim, kimseyle dalga geçmek değil amacım fakat bazı şeyler öğrenmeyle olmuyor. Tecrübe, üstüne bir şeyler eklemek gerekiyor. Ben onlarca proje geliştirdim fakat hala yeni şeyler öğreniyorum ve uyguluyorum.Bir projede 4 gün hiçbir şey yapmadan mantığı düşünmemle geçmişti, sonunda başarmıştım; şimdi önüme geldiğinde aynı mantığı kurmam 1-2 dakika sürüyor direk kodlara döküyorum.. Her şey 1 haftada olsaydı inanın şu an sucudan çok php developer olurdu piyasada.
bir haftada öğrenip 2. hafta script yazmaktan bahsediyorum.1-2 haftada kimse profosyonel olamaz. 30 yıllık programcının yazılımındada 1 dakikada açık bulabilecek insanlar var. o açık her zaman olacak. öleceğiz diye savaşa gitmeyelim mi? dünyanın en iyi yazılımcısı olsanız bile o açık mutlaka bulunacak. ps3 şifresi kırılamaz diyen koca sony gibi bir firmayı 15 günde şifresini kıran çocuk rezil etmedi mi? aman şunda açık varmı aman hata varmı diye düşünecek olursak hiç bir iş yapamayız... yazılım sektöründen bahsediyoruz. hiç bir zaman durmayan dünyanın en hızlı gelişen alanlarından biri... 10 yıl önce programcılığı bırakmış birisi tekrar başlayacak olsa öğrendiklerinin %70 i kullanılamaz durumda olacak ve baştan başlamak zorunda oalcaktır... program yazma konusunda mantık yürütmek ancak tecrübe ile olurki "tecrübe" öğretilemez bir şeydir. 1-2 yıl hiç class kullanamdan script yazdım. script dediğiniz şey 20 hazır fonksiyon+mantığın dan ibaret bir şeydir... yaptığımız işi göklere çıkarmanın alemi yok script yazmak bir site kurmak çocuk oyuncağıdır.bir scriptte kullandığımız classlar fonksiyonların % kaçı acaba gerçekten bize ait. hepsi bir yerlerden alıntı çalıntı. acaba bende dahil kaç kişi bir scriptte ilki başardık? ne zamanki birisi çıkar benim sitem alanında ilktir der. o adam eleştiri yapabilir. yoksa bir kopyacı çıkıpta ben iyi kopya çekerim sen kötü demekten başka bir şey değil söyledikleriniz.
php yi online müzik dinleme sitesi yapmak için öğrenmiştim. proje kafamda hazırdı. ne yapacağımı ne yapmak istediğimi biliyordum.o gün yazdığım kodlarla aynı scripte şimdi ayzdığım kodlar arasında dünya kadar fark var. ama sonuç olarak ikiside aynı işi görüyordu. profosyonellik sadece kısa yoldan gitmesini kısa yol bulmasını öğretti zaman içinde. ama daha ileriye götürmedi beni. php öğrenmeden önce ürettiğim fikirlerin %10 unu üretemiyorum şimdi.
arkadaşa php öüğretme konusunda bir ücret talep etmedim. öğrenmek isteyen varsa talepte etmeyi düşünmüyorum. biliyorumki şu anda bizim düşünemediğimiz aklımıza gelmeyen binlerce fikirleri var... bizim elimizden kimse tutmadı diye bizde birilerinin elinden tutmazsak, hiç kimse kusura bakmasın bizden bir halt olmaz