NepenTheS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Doğrudur sen böyle düşünüyor olabilirsin, bende tam tersi düşünüyorum, memleket benim, çekip gitmek kolay, hani derler ya " karanlığa küfredeceğine, kalk bir mum yak" aynı misal.
Memleket senin ama memleketin nasil yonetilecegine sen tek basina karar veremiyorsun. Etrafindaki insanlarda bu konuda soz sahibi. Ben bana baski uygulayacak, seriati getirecek icin yalan soylemek dahil her turlu pisligi yapacak bir yonetimin oldugu yerde durmak istemem. Etrafimdaki halkta olan biteni anlamayacak olgunluktaysada, yapacak cok fazla bisey yok. Anlatiyorsun anlatiyorsun, millet yobazliga ozeniyor. Cekip gitmek kolay olan degil, zor olandir. Kalip etraftakilere uyup, karakterini baskalarina uydurmak kolay olandir.

Sanada tavsiyem istedigin yonetimiin oldugu ulkelere gidip bakman. Mesela Iranin kuzeyinde Azeriler yasatr. Tebrizde falan turkce konusulur, git Tebrize, konus ordakilerle. Bak bakalim seriat hakkinda ne soyleyecekler. Ben ne soyleceklerini biliyorum, cunku o rejimden kacip, buraya siginan insanlari taniyorum. Yani isin teorik yani baska, pratik tarafi baska. Senin hayal ettigin gibi bisey degil o. Turist olarak git gor, geldiginde en azili seriat dusmani olursun.

monarch20 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şeriaat getircek diyen arkadaş bu yalanlarla çok darbe yapıldı bu dolmayı yemezler artık.
He dogrudur. Seriat gelecek diye milleti korkutup, darbe pesinde kosuyorum. Allah akil fikir versin. Zaten su andaki orduya seriat geliyor diye sikayet etsen, sacmasapan bir sebep bulup bu adam seriata karsi diye iceri tikarlar.