Yasak nasıl uygulanıyor nasıl uygulanmalı bilmem ancak bir arkadaşın yorumu mantıklı gelmedi anlatmak istediğini biraz abartılı örneklerle açıklamış gibi.
Alkol bence komple yasaklansa neyimiz eksilir bir düşünmek lazım, içen içmeyen diye ayrım yapamam ama bana göre zararları faydasından çok fazla. İçip kendisini kayıp etme oranını kim dengeleyebiliyor, gençlere bakıyorum içen komaya giriyor içen caddelere çıkıp haylazlık yapıyor.
İçki insana cesaret veriyor ve klasik laf ama şişede durduğu gibi durmuyor reklamlara özenip içki alındığını sanmam yada oran çok düşüktür onun yerine tedbirler konulmalı gençleri çocukları uzak tutmak için, her yaştan çocuk gidip içki satın alabiliyor. Açılan bu tarz konuları illa kendi görüşü bağlamında bir yerlere çekmeye çalışmamak lazım neden hiç iyiye gitmiyor insanlık ? Çünkü doğruları kendi bilgimiz çıkarımız ve görüşümüz derecesinde yönlendiriyor ve uyguluyoruz.
Hep diyorum aileler çok önemli eğitim çok önemli, sen çocuğunun yanında sigara iç kötü örnek ol ve pasif içici olalım sonra çocuğunun sigara içmemesini söyle. Çocuk gitsin gizli gizli içsin. Çoğu kişiye sorduğum zaman abin baban dayın içtiğini biliyormu ? Evet biliyor neden yanında içmiyorsun? Döver ondan, saygı meselesi falan filan. Bırakın bu işleri saygının sevginin bile kalıbı değişmiş. En azından içte arkadaş ne içtiğini ne içmediğini bilsin.
Bir söz vardır yaptığın işi ya korkmadan yapacaksın yada yapmayacaksın. Reklam olsun medya olsun bu çağda en büyük silahtır bir virüs gibi yayılar. Çocukların bağışıklık sistemi zayıf olduğu için hemen hastalanırlar. Virüsleri gençlikten uzak tutmak gerekiyor. 5 yaşında ki bir çocuğun süt yerine colo içerek büyüdüğünü düşünsenize, donono ile beslendiğini düşünsenize, yanlış yazdığım halde hemen nasıl yerine oturttunuz değilmi. Neden usta? Neden ülkemizin parası sağlıksız besinler yüzünden dışarı çıksın ki.
Bilmiyorum hiç kimse masum değil ama hayatımızı hep daha iyisi için hep daha fazlası için hep mükemmeliyet adına yapacaksak hiç birisine ihtiyacımız yoktur. Sizce samimi olarak; bunlar bize özgürlük mü veriyor yoksa özgürlüğümüzü mü kısıtlıyor? Boş vakit kaybı, sağlık problemleri sağlığa harcanan para, cebimizde olan 3 kuruşu bunlara vermemiz, bizi zehirlemesi, zihin kontrolü daha saymama gerek yoktur. Eğlencemi? vakit geçirmek mi? Ben çocukken ne içki içiyordum ne sigara ama en mutlu dönemimdi. Neyi kayıp ettim, stresmi sıkıntımı işmi hayır hiç birisi değil masumiyetimi çaldılar benden.
Beğendiyseniz rep verin hatta beğenmediyseniz de rep verin ne kayıp edersiniz? Bir şey kayıp etmeseniz bile vermezsiniz çünkü kendi iradeniz var bu iradeyi her alanda kullanın. Kayıp etmeyeceğiniz halde ona hüküm veriyorsanız çok şey kayıp edebileceğiniz alanlarda da bunu yapmalıyız. Zihniniz sizi değil siz zihninizi yönetin.