Merhabalar;

Kendilerinede ilettim ki anlatamadım durumu. Buradan izah etmek isterim ilgilenen gören okuyan herkese.

İlgili müşterimizin ilettiği bir forum sayfası vardı kendisi bu sekilde bir durumun oldugunu dosyalar ile alakalı durumu belirtti. Bizde bu konu ile alakalı destek talebi oluşturmasını kontrol sağlayacağımızı belirledik. 1 tane sunucumuz yok çünkü yaklaşık sadece reseller sunucusu 20 - 25 dolaylarındadır.

Akabinde ticket attığında daha önceden fark ettiğimiz( yani kendisi söylemeden cok daha önce halletmistik ki bununa somut kanıtları vardır ), müdahele ettiğimiz bir sunucumuz ( sadece 1 tane sunucu oda o dönemde kurulan bir sunucumuzdaydı diğerler icin söz konusu dahi değil. ) icin durumu iletti. Benimde zaten durumdan haberdar olduğumu belirttim ayrıca bununla ilgili olarak Centos 6 'daki bir durumdan dolayı problem olduğunu CPanel ilede ticketleserek bu problemi fixleyip düzenlemesini yaptığımızı ilettim. Şu andada herhangi bir problem olmadığını dilerse shell , exploit atarak kontrol edebileceğini ilettim. Hatta ilgili forumdaki adamlardan dahi talep edebileceğini dosya verip veremeyeceğini check etmesini istedim. Yani 3. kisiden kastımız dediğimiz budur.

Yani ilgili sunucuda su an hiç bir sey yoktur. O sunucu üzerine o tarihten sonra 100 'lerce daha site dahil edildi.

Sonucta biz sunucuyu yönetiriz ama olusan isletim sistemlerindeki saçma ufak problemleride görüp buna göre dizginleriz. Hani düzenlemesek anlarımda ilgili arkadasın belirttiği bir sitede sayfaları sadece listesini almıslar ve ilgili 1 - 2 tane site clone edilmiş. Yani tüm sunucu alınmış edilmiş gibi değerlerin hiç biri aslı değildir. Lakin su an sunucuda en ufak bir problem olmadığını dile getirdik. İlgili site ile alakalıda zaten Bilişim suçlarına o tarihte talepte bulunduk biz. Bunlarda kayıtlı zaten.

Bununla beraber hack sitesi yapan ***** sitesine zaten bu tarz sitelerin yöneticisine neyin talebini yapacağız adamlara zaten mantıksız bir iş yapıyor. Site bilmem ney kimin üzerine. Biz gerekli yerlere bildirdik bundan sonrası onlar icin dönem.

Bununla beraber tehdit etti dediğiniz insanları bilgilendirmede kasıtlı karalama yaptığınızı düsündüğüm içinde sizin tehtit diye belirttiğiniz kısımıda yazmadan geçemeyeceğim.

" Ayrıca özgür bey R10 'daki konuyu açmanızı hakkınızdır lakin siteleri liste etmeniz suç teşkil eder. Liste devam etmesi durumunda konudan aldığımız ekran görüntüleri ile yaptığınız işlemin suç olduğunu bilmenizi isteriz. "

Kısacası yapılan her islemin somut olayı var. Lakin siz çarpıtıyorsunuz çarpıtırsanız bizde firma olarak somut olayları gerekli mercilere sunarız.