birde aklınızda bulunsun arkadaşlar normal pastil değil köşeli pastiller var mebucain adlı çok iyi geliyor , ağırlaşmadan erken evrelerde hissederseniz sorunu çözer gibi.
Bu ve buna benzer medikal ya da paramedikal kullanımlardan kaçınmanızı öneririm.
Nitekim bu boğaz ağrısının sebebi viral mi yoksa bakteriyel mi ona göre tedavi sunmak lazım; gereksiz antibiyotik ya da yan etki profili fazla olan bir ağrı kesici (parasetamol dışı) kullanmanız eğer sebep viralse (ki %80 viral) boşuna kullanımdır; yarar vermediği gibi gereksiz ilaç direnci oluşturur ve yan etki oluşturur.
Bunun dışında, herkese faydalı olan size faydalı olacak diye bir durum yok; bu ve buna benzer komşu-arkadaş önerileri yüzünden pek çok kişi kontrollere ve ilaç kullanımına da dikkat etmemektedir.
Bunlar belki duyduğunuz ya da duyup da önemsemediğiniz konular olabilir oysa tıbbi açıdan sorun teşkil eden ve morbiditeyi etkileyen konulardır.