MujaHeed adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Devlet içki içene karışmamalı, amenna. Ben müslüman olarak içki içmem, içene de karışmam. Demokrasi bunu gerektirir, eyvallah. Lakin içkinin reklamını yasaklamak, en azından teşvikini engellemek zorundadır devlet. Benim çocuğum TV'de, gazetede içki içmeye teşvik edilmemeli. Trafik kazası, boşanma, cinayet vb. her türlü pisliğin anası olan içkiyi ne kadar güzel savunuyorsunuz öyle? Gören de adamlar meyve suyu içmeyi yasaklamış sanacak.
Okul ve camiden 100 mt uzak olmak da şehir dışına çıkmak değildir, abartıp kekini kabartmışsın.
İşine gelen kısımları söylediğin için anlaşamıyoruz. Reklam yasağı konusunda hem fikiriz. Ama adamların websitesini kapatmak nedir? Websitelerinin reklamlarını yapamasınlar ama websitelerini da kapatmasınlar.

Cami ve Okuldan 100 metre uzakta olması konusunda bir sıkıntı yok. Ama kurslar da nedir? Sürücü kursu, web tasarım kursu, ingilizce kursu... Ne alakası var alkol satan yerlerin buralardan uzak olmasının?

Akşam 10 dan sonra perakende satışın yasaklanmasını umursamıyorum. Ama alkol satışı için lisansı belediyenin keyfine bırakmayı, satılan dükkanın lisansının iptal edilip tekrar belediye başvurulmasını ne diye açıklıyorsun? Belediye üfürükten nedenlerle ruhsat vermediği zaman adam hakkını nerede arayacak?

Burada amaç batılı tarzda bir kaç yasağın altına gizlenmiş alkol satışı yapan yerlerin yok edilmesi operasyonudur. Amaç uzun vadede lisansları iptal edecek düzenlemeler getirip, yeni lisans vermeyerek içki satışı yapan yerleri yok etme projesidir.

Sizin vicdanınız gerçekleri konuşmaya yetmez. Bak ben vicdanımı konuşturuyorum. Düzenlemenin tümüne karşı çıkmıyorum. Ama düzenlemenin içine bir madde koyarsın hukukun içine edersin aynı burada olduğu gibi.