biomooj adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
oluşturduğun mysql tablosundan istediğin sorguları yapamıyorsan bu senin eksikliğindir. gelip çocuklar gibi '10 senedir ben bu sorguları yapıyorum' şeklinde çok bilmiş havalarına girmene gerek yok, bilmiyorsan bilmiyorsundur işte bu kadar basit. burada yardımcı olmaya çalıştık sana. ki, son mesajından anladığım kadarıyla yapmaya çalıştığın şey benim anladığımdan farklı. o da konuda doğru düzgün ifade edememenden kaynaklandı.

eğer doğru anladıysam ustkonuid'de işin içinde var bu durumda o tablo yapısını da koysaydın ve açıklamalarındaki tüm ifadeler tablo isimlerine göre olsaydı daha iyi olurdu.

anladığıma göre şöyle bi sistemin var;

aaa: aşk konusu
bbb: -aşk hakkında birinci başlık
ccc: --birinci mesaj
ccc: --ikinci mesaj
bbb: -aşk hakkında ikinci başlık
...
..
.

bu durumda, 'aşk konusu' hakkındaki mesaj sayısını bulmak için, bbb tablosundan eşleşen id'leri alacaksın. aldığın her bir id için döngü içinde eşleşen mesaj sayısını alacaksın, bu durumda dönen her mesaj sayısı ile öncekini toplayıp sonraki döngüye aktarman gerekiyor.
Ben bilmişlik taslamıyorum bunda ne var ki diyerek sen öyle bir tepki gösterdin bende onları biliyorum demek istedim yanlış anlaşılmasını istemem. Teşekkür ederim yardımların için. Ama malesef son yazdığın gibi de değil bunu nasıl anlatacağımı bir türlü çıkaramadım ve bu yüzdende kimseye anlatamıyorum derdimi :S