Bu durumda dediğin gibi spama yakalanırsın. Benzersiz içerik şart değil, onların yayınladığı içeriği de yayınlasan, her sayfada sadece aynı firmayı vermekten kat kat daha iyidir.
Bence, sitelerden izin alıp, aynı firmaları yayınla.
İşte bu seferde "köprü bağlantı" Webmasters Tools üzerinden uyarı veriyor ve siteyi düzenleyene kadar arama sonuçlarında listelenmiyorsunuz.
Tabi burada hedef kelime "Ankara Çilingir" değil, sadece "çilingir"..
Sanırım bunun gerçekleşebilmesi için domainin o kelimede gerçekten çok sağlam bir otoriteye ulaşması gerekiyor. Yani Türkiye'nin neresinden ararsanız arayın "çilingir" dendiğinde akla ilk bu firma gelir gibi bir algı oluşmalı.
Bu noktada da Türkiye'nin farklı yerlerinde yapılan aramalarda 5.sırada bile olsam eğer insanlar "çilingir" kelimesinde sitemi ziyaret ederse bir yerden sonra "evet, çilingir diye aratıldığında insanlar bu siteyi arıyorlar" algısı zamanla oluşacaktır. Yine aynı şekilde gerek on-page gerekse off-page ile "çilingir" kelimesinin üzerine bir hayli düşmem gerekecek.
En azından öyle tahmin ediyorum. Şu an için elden pek birşey gelmiyor.
---------------------------------------------------------------
Not: Örneği anlamayan arkadaşlar için farklı bir örnek vereyim.
Oto Kiralama firması kurdunuz.
Aliotokiralama.com diye domain aldınız.
Türkiye'nin dört bir yanına
"oto kiralama" hizmeti veriyorsunuz.
Ankara'dan, İzmir'den, Kayseri'den nereden ararsanız arayın aliotokiralama.com sitenizin 1.sırada çıkmasını istiyorsunuz.
Ve her ilde farklı adresler falan yazamazsınız. Siteye girdiğinizde iletişim olarak "444 XX XX - Türkiye'nin her yerinden bizi arayabilirsiniz" tarzı bir iletişiminiz olacak. İnsanlar bu numarayı arayacaklar, merkezde size yardımcı olacaklar.
"Ee aga ne gereği var adamların adresini yazalım gitsinler orada halletsinler işi.." Bu seçenek maalesef olmuyor. Muhattap kesinlikle merkez olmak zorunda.
Şu anda;
"oto kiralama" kelimesinde her ilde lokasyondan dolayı size en yakın(burası kesin mi bilmiyorum) firmayı üst sıralarda çıkarıyor.
Not2:
Arkadaşlar direk canlı örnek veriyorum.
http://www.hertz.com.tr/ - "oto kiralama"
Yukarıdaki siteyi İstanbul, Ankara, İzmir vs.. tüm illerde "oto kiralama" kelimesinde 1.sırada çıkarmak istiyorum.
Eğer farklı lokasyonlardan aratırsanız sıralamanın sürekli değiştiğini göreceksiniz.