Konuyu açan arkadaşa sonuna kadar teşekkür ederim.Gerçekten çok faydalı olmuş.Ancak ben başka bişeyler söyleyeceğim.
Öncelikle bu işten para kazanan biri değilim.Yazılım uzmanıyım.Ama youtube kanallarım var.Şimdi arkadaş bu işi ücretli yapanlara biraz itafen
"artık ücretle satılmayacak" demiş.Birkaç arkadaşta bu konuya biraz dokundurma yapmışlar.
Şimdi bu konuya biraz farklı bakmak lazım.Piyasada iş yapan bir yazılımcı olarak insanlar bana gelmeyebilirler.Bir sürü paket yazılım mevcut zaten.Bana gelirse farkı ne? Paket yazılımı alırsa farkı ne? Çok basit.Hizmet farkı.Benim orjinal kodlayacağım yazılım hem asgari seviyede sorun çıkarır,çıkartsa bile destek olayı ücretsiz olur.Diğerinde genel yazılım kaideleri üzerine yazıldığı için problem çok sık çıkar ve destek olayıda yoktur.Dolayısıyla 3-4 ay sonra müşteri ağlamaya başlar
Bu youtube hesap satışı yapanlarda aynı mantıktır.Yani bu şuna benzer.Siz bir bina dikiyorsunuz; Ama harfiyatı,boyayı,sıvayı,harcı hepsini kendiniz yapıyorsunuz.Böyle birşey mümkün mü? tabiki değil.Mutlaka ücretli usta çalıştıracaksınız.Ki sizin 10 yılda bitireceğiniz onlar 1-2 yılda bitirebilsin.
Birçok arkadaş alırken hatayla karşılaşmış.Şahsen kendi adıma konuşayım.Onlarca kanalım varken ben niye pinger ile hesap almakla uğraşayım ki? Zaten kanalları hergün kontrol etmek zorunda kalıyorum,birde üstüne yazılım projelerimle uğraşıyorum.
Peki bana bu hesap işi yapanların ne gibi bir kazancı olacaktır? Tabiki en değerli şey olan zaman.Ben bu pingerle belki 20-30 hesabı 1 günde alacakken veririm 20-30 tl benim yerime biri uğraşır.
Şimdi diyecekki herkes niye 25-30 tl vereyim? O 25-30 tlyi zamanı çeviremezsin ama, 4-5 saat bir kanalla uğraşırsan o kanaldan günde 50-60 tl para kazanırsın.Kısacası parayı zamana çeviremezsin,ama zamanı paraya çevirirsin.
Olay bu kadar basittir.Katılan katılır.Katılmayan katılmaz.Kişisel görüşümü belirttim.