S.a merhaba arkadaşlar bugün yaşamış oldugum dolandırıclık sistmein anlatacagım size,

facebook hesabım hacklenmiş ve daha önceki yazıştıgım kişilerle olan mesajlarım durdugu için oraya bakarak tandıklarıma o samimiyetliklere göre mesaj gönderilmiş ve bir arkadaşım buna düşmüş.

olay: merhaba nasıl gidiyor amca oglu iyiyim sen nasılsın bende ya bir cep tlefonu aldım yanında bir promosyon kodu verdiler benim hat başka mobil servisi oldugunda ben kullanamıyorum sen kullan 150tl o samimiyete bakarak kişide linke tıklar ve bir sitede mobil ödemeli hizmet alır ve o sitede para hesabında geçer sonrada bizde site sahibine telefon ile ulaşarak bu kişini siteye girdigi ip leri mailini ismini ögrendik ve şöyle bir durum daha var mailime facebook hesabımdan nerde nezman giriş yapılmış bu bilgi gönderiliyor o ip ile gelen ip baktım aynı hemen cumhuriyet başsavcılıgına gittim ve gerekli bilgileri verdim işleme kondu böyle bir durum başımdan geçti yaşana bilecek hırsızlıklara karşı bir önlem arz eder diye sizlerle paylaşmakistedim iyi forumlar..