Türkçe haricinde gayet iyi seviyede ingilizce (native yani ingiliz,amerikan vs. dostlarım ile her konuda akıcı konuşabiliyorum) ve B1 seviyesinde Lehçe biliyorum.Akademik,siyasi konular hariç ondada konuşabiliyorum.Beni en çok zorlayan kısım Lehçe öğrenirken oldu.1 yıl Polonya'da yaşadım.Hergün 3 saat Lehçe dil kursuna gidiyordum ve emin olun o sürede Türkçe'yi unutmaya başlıyorsunuz.Aranızda muhabbet ederken birden Lehçe'ye döndüğünüz veya hocaya dert anlatırken farkında olmadan İngilizce yardırdığınız oluyor.
Orta seviye gittiğim İngilizcem yurtdışındaki hocalarımın sayesinde çok çok iyi seviyeye gelişti.Ama Lehçe'yi diğerlerinden ayıran kelimelerin fazla oluşu.Günde 20-30 kelime ezberlediğiniz oluyor ama ona rağmen basit bazı ilanları anlamayabiliyorsunuz.Dilin komplike yapısından dolayı bizdeki basit mecaz anlamlar onlarda çok farklı.Bu arada Lehçemi o seviyeye getirdikten sonra diğer dillerin kralı gelsin demiyor değilim Lehçe, Çince ve Arapça'dan sonra dünyanın en zor 3.dili olarak gösteriliyor.Dildeki cinsiyet durumları ve çok fazla sessiz harfin yan yana kullanımından dolayı.