Merhabalar arkadaşlar,
Konu ile ilgili güncel ve sonuca ulaştırılabilmiş bir konu bulamadığım için konuyu açmayı gerekli buluyorum. Muhtemelen çoğumuza reklam adı altında kimi zaman absürd, kimi zaman faydalı sms veya çağrı geliyor.
Mesela ben
0212 998 90 41 numaralı hattan sürekli olarak "haftada 3-4" kez aranırdım. Arayan numara telesekreter yoluyla "bitkisel ve cinsel içerikli, gergedan boynuzu ile ilgili" birşeyler anlatıyordu. Canımı sıkmaya başladı, son olarak 1 dakika içerisinde açsam da, meşgule atsam da 5 kez aradılar. Çok canımı sıktığı için çözüm arayışına girdim. Tüketici mahkemelerinde çözüm yok, emniyette çözüm yok. Ancak savcılığa suç duyurusunda bulunmak gerekiyor, gibi görünse de, ben sonunda online, internet üzerinden bu sorunu çözdüm.
Başınıza bu tip durum gelirse ne yapmalısınız? Öncelikle Başbakanlık İletişim Merkezi (
BİMER)
BİMER Başvuru adresine girip
BAŞVURU YAP kısmını seçiyoruz.
BİMER İNTERNET BAŞVURU FORMU devamında
Şikayet'i seçerek açılan formdaki gerekli kişisel bilgileri dolduruyorsunuz. Formun en altında
Başvuru Metni yazan yere şikâyetinizi açık, anlaşılır bir dille yazmalısınız. Hangi numaradan hangi numaraya, hangi yolla (
Sms, Çağrı) rahatsızlık verildiğini yazınız. Formun altındaki
Başvuru Yap butonuna tıklayıp formu sisteme kaydedin. Kayıt başarılı olduğunda size
Başvuru Sayısı adlı takip numarası verecek.
Başvurunuza müteakiben, şikayetiniz önce Başbakanlık İletişim Merkezi'ne sonra Ulaştırma Bakanlığı'na iletilecek ve bu bilgilendirme ve sorunun çözüm hiyeraşisini
BİMER Başvuru Sorgulama linkinden verilen Sayı Numarasını girip sorgulayarak takip edebilirsiniz.
Bu sistemi kurup, ilgilenenlerin elleri dert görmesin. Mağdurlara da geçmiş olsun...