Madem konu güncellenmiş 1 ay önce bu konuya yazdığım posttan bugüne kadar sitemde yükselişler gözlemledim.

Backlink v.s çalışması yapılmadı sadece tasarımı Schema kurallarına göre şekillendirdim ve şu şekilde faydalarını 1 ay sonra hissetmeye başladım;

1- İndex hızım aşırı yükseldi (20-25 dakikaydı, şimdi 5 dakikanın altında)
2- Bazı schema etiketleri içerisine aldığım bölümlerin, serp sonuçlarında çıktığını fark ettim. Öncesinde bu kadar fazla değildi. Title, description bilgileri örtüştüğü zaman sıralamalarda çıkıyordu sayfalarımın çoğu, ama özellikle articlebody içerisine aldığım yazı içeriği (content) serp sonuçlarında daha fazla görünmeye başladı.

Sanırım google botları sayfa içi hiyerarşiyi artık kendileri kategorilendirip, neresi içerik, neresi kategori, neresi thumb, neresi author, neresi özet bölümü v.s "Schema sayesinde" ayırt edip sonuçlara daha fazla yansıtıyorlar benim gözlemlerim bu şekilde.

Mesela bundan bir ay kadar önce ben de başlıklarda <h1> kullanıyordum, ama kullandığım temaların tamamını Schema ya göre değiştirdim kalıplaşmış efsaneleri yıkıp başlıklarımı, içeriklerimi, benzer yazıları, yazar künyesini, kategorileri, yorum sayfalarının her birini ilgili uygun Schema kuralları içerisine aldım ve faydasını gördüm.

En basitinden kendiniz test etmek istiyorsanız, yabancı bir eleman Wordpress'in Twenty Eleven temasını Schema kurallarına göre düzenleyip paylaşmış.

Bu linkten temayı indirip, en azından paravan sitelerinizden bir tanesinde denemenizde bir sakınca görmüyorum.

İyi forumlar.