siz bilgisayar falan mı satıyorsunuz nedir bu bilginin kaynağı merak ettim baya bilgili birine benziyosunuz hocam?
merhaba konuyu biraz daha açalım isterseniz bilgisayar tamirciyim aynı zamanda
leptop alırken neye dikkat edilir
1 batarya
2 işlemci modeli ve yılı
3 kasanın medal olup olmadıgı (bu saglamlık anlamına gelir)
1 nolu başlayalım eger 1 leptop üreticisi eger bataryalarda lion veya lipo kullanmıyorsa sadece Ni-MH kullanıyorsa onu 100 tl verse almam çünkü lion ve lipo kullanmayan bir marka kesinlikle batarya satıp para kazanmak peşindedir
peki bu lion lipo ve Ni-MH nedir
LI-ION Genelde iphone kullanılıyor nedeni ise istedigin zaman şars et ister %50 ister %70 doluken et hiç bir zaman o batarya ölmez
Li-Poly İse LI-ION aynı güce ve kaliteliye sahip yannız genelde bazı telefonlarda hafif olması işin kullanılıyor LI-ION aksine %70 daha hafifdir
Ni-MH batarya ise aynı eski nokia telefonlarda kullanılan batarya ile aynıdır ve tam boşalmadan doldurulursa o batarya ölüyor malesef ki nokia kullanan çok iyi bilir
resime iyi bakın aldırım leptop batarya resmi
burda size pil çeşitleri annatım gelelim işlemciye
http://ark.intel.com/ burda üretim yılını kontrol et desteklediği ram bak eger 2012 ise hiç alma eskidir
diğer bir konusa ise kasa plastik oyuncak gibi kasa varsa üzerinde her yeri plastikse ben o leptop almam çünkü bilki plastik olanlar mutlaka kırılıyor bir süre sonra yıpranıyor
şuanda kullandırım leptop dell en son çıkartıgı yeni kasa olan metal kasa ve LI-ION batarya kullanıyor ve ince hafif ısınmıyor ondan sana önerdim