dalyanliyiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
PamukBilisim ve biomooj ya siz benim dediğimi anlamadınız. Yada siz hiç birşey bilmiyorsunuz. Burada sizin dediğiniz sorgularu ben yazmaya başlayalı 10 sene oldu buradaki sorgu farklı anlamak zor çözmekte zor.

erginkeles yeni bir sütünde degilde yeni bir tabloda yapmaya karar verdim bilirsin belki tetikleyiciler/tirgger kullandıım herşey güzel konu ekledndiğinde tetikleyici çalışıyor ve 1 arttırıyor ancak bir yerde sıkıntı çıkıyor.

bu tetikleme her update oldugunda çalışıyor ve en alttaki konulardan en üsteki konuların mesaj sayısına kadar çıkıyor ama en sonunda durması gerekiyor o durdurmayı bulamadım :S

O yüzden sorgu veya function arıyorum :S

Şunu eklemek istiyorum :

sol tarafa alt konularında dahil toplam mesaj sayısını yazdım.
sağ tarafa alt konuların id'lerini ve kendi mesaj saılarını yazdım .

konuid 1 olanın 0 mesajı var. konu1'in altından gelen konu mesaj yok.
konuid 2 olanın 12 mesajı var. konu2'in altından gelen 4 ile 5 var. 2 tane kendi mesajı var.
konuid 3 olanın 1 mesajı var. konu3'in altından gelen 11 var.kendi mesajı yok.
konuid 4 olanın 2 mesajı var. konu4'in altından gelen yok. 2 kendi mesajı var.
konuid 5 olanın 7 mesajı var. konu5'in altından gelen 6 ile 7 var.kendi mesajı yok.
konuid 6 olanın 7 mesajı var. konu6'in altından gelen 8,9,10 var. kendi mesajı yok.
konuid 7 olanın 0 mesajı var. konu7'in altından gelen yok. kendi mesajı yok.
konuid 8 olanın 2 mesajı var
konuid 9 olanın 3 mesajı var
konuid 10 olanın 3 mesajı var
konuid 11 olanın 1 mesajı var
konuid 12 olanın 1 mesajı var
konuid 13 olanın 2 mesajı var

belki burada daha açıkça olmuştur :S
oluşturduğun mysql tablosundan istediğin sorguları yapamıyorsan bu senin eksikliğindir. gelip çocuklar gibi '10 senedir ben bu sorguları yapıyorum' şeklinde çok bilmiş havalarına girmene gerek yok, bilmiyorsan bilmiyorsundur işte bu kadar basit. burada yardımcı olmaya çalıştık sana. ki, son mesajından anladığım kadarıyla yapmaya çalıştığın şey benim anladığımdan farklı. o da konuda doğru düzgün ifade edememenden kaynaklandı.

eğer doğru anladıysam ustkonuid'de işin içinde var bu durumda o tablo yapısını da koysaydın ve açıklamalarındaki tüm ifadeler tablo isimlerine göre olsaydı daha iyi olurdu.

anladığıma göre şöyle bi sistemin var;

aaa: aşk konusu
bbb: -aşk hakkında birinci başlık
ccc: --birinci mesaj
ccc: --ikinci mesaj
bbb: -aşk hakkında ikinci başlık
...
..
.

bu durumda, 'aşk konusu' hakkındaki mesaj sayısını bulmak için, bbb tablosundan eşleşen id'leri alacaksın. aldığın her bir id için döngü içinde eşleşen mesaj sayısını alacaksın, bu durumda dönen her mesaj sayısı ile öncekini toplayıp sonraki döngüye aktarman gerekiyor.