Merhaba arkadaşlar ..
Bir çok kez projelere girişmeye kalkıyorum ne zaman kalkışsam .com uzantısı dolu oluyor ve .net'e olumlu bakamıyorum nedendir bilemiyorum..

Bu konuda hiç bilgim yok sadece internet aramalarında .net / .com'dan sonra geldiğini ( sıralama olarak ) biliyorum bilgim hiç yok diyebilirim.

Sizce .com mu yoksa .net mi ?
Neden ...

İşin ustaları, bilgi sahipleri tartışma ortamı yaratmadan güzel güzel bu konu üzerindeki makalelerimizi bilgilerimizi paylaşmış olsak bir çok arkadaşın aklındaki soru işaretlerini çözebileceğimizi umuyorum ...

Bu bir konuyu ön plana çıkarma konusudur bireysel düşünmeyelim.
Buradaki bilgilere dayanarak bundan sonraki domain projelerimde dikkate alacağım.Katılan katılmayan, bilgilerini paylaşan paylaşmayan tüm herkese teşekkür ederim ..

Fikirlerimiz :

Com olmalı çünkü ...
  • Projeniz başarılı olursa ve elinizde .net domain varsa .com sahibi olan kişi sizi sövüşlemeye kalkabilir yada size domaini vermeyebilir buda büyük bir kayıptır.
  • .com uzantısı internet ortamının kuruşundan bu yana insanların kulaklarına lanse edilmiştir ve insanların arama kolaylıklarında domain uzantısına hem .com olarak yazılmıştır ..
  • Oluşturacağınız projenin okunuş kolaylığına göre com / net tercih edilebilir.Örneğin asp.net domaini sektörüne en uygun domaindir.İnsanların aklında kalması etkenine önem veriyorsanız okunuş ve kulağa hoş gelmesine önem vermelisiniz ..
  • Klavye el alışkanlığı açısından com / net / org tercih edilebilinir.
    ( shift+ enter= net - ctrl+shift+enter = org a gider )
Net olmalı çünkü ...
  • Eğer kampanya bazlı kısa zamanlı akılda kalıcı ve yenilikçi şeyler için domain arıyorsanız .net domaini uygundur. Örneğin; Daha.net - İnternetiniz artık daha net ! sloganı ile akılda kalma olasılığı yüksek olabiliyor.
Farketmez hepsi olur çünkü ...
  • Eğer amacınız googlede yükselmek reklam gelirleri modeli ile domain almak istiyorsanız alacağınız domainin hiçbir önemi yoktur.
  • Projeniz aktif olarak işlemeye başladı ve süreci sürekli yükseliyorsa ( kapasitesi artıyorsa ) tescillettirmeniz durumunda diğer domainler sizi asla taklit edemez durum yasal boya geldiğinde domaini size devir etmesini bile talep edebilirsiniz..
Saygılarımla ..