Google öyle spam siteleri bizim için felan öne çekmiyor sizin sandığınız gibi. Google algoritmik kavramlar üzerinde sonuçları sergiler. Bunlar matematiksel terimlerdir ve PageRank gibi bir takım hesaplamalardan yola çıkarak sonuçlara yansıtılır.
SPAM yapan sitenin iç olarak metrikleri daha üstteyse sen ne kadar özgün yazarsan yaz, eşsiz yazarsan yaz o adam senden üste çıkar. İsterse adam senden konuyu 10 gün sonra çeksin. Hiç farketmez. Hele dış beslemeleride kuvvetliye iç x dış = iyi sonuçlar demektir.
Kaliteli site demişsiniz, kaliteli site sadece özgünlüklede olmuyor iyi sitelere link vermeklede olmuyor. İyi bir site içi görünüm, kodlama yapısı, semantic ve kullanıcıyı sitede tutan içerikle oluyor. Birçok metrik daha var lâkin yüzeysel söyledim.
Dipnot: Genel Blog kelimesindeki yükselişinizin backlinkle alakası yok zaten. Gelen güncelleme on-page yönündeydi.
Ne yazık ki katılmıyorum, birazda sallamasyon olmuş diyebilirim.
Tabi görüşlerinize saygılıyım

. Bunlar beni uygulamış olduğum yollar

. Ben bunlara kesinlikle doğru veyahut kesinlikle yanlış diyemem fakat benim sitem bu algoritmadan etkilenmediyse burada bir şey vardır