Merhaba Arkadaşlar,

Penguen 2.0'dan sonra çoğumuz kelime bazında gerileme ve % 50 civarında hit kaybı yaşadık ve herkes şimdi ne yapmalı derdine düştü. Bende bir sitemi fedai olarak kullanıp çeşitli denemeler yapıyorum yaklaşık 10 gündür ve bunun sonucunda bazı tecrübeler edindim, olumlu olan kısmını da tavsiye olarak paylaşmak istedim:

Tecrübem: Siteye günlük olarak içerik ekliyorum, her gün 1 tane olmak üzere. Site ilgili iki kelimede, birinde 1-2. sayfa arası ve diğerinde 2-3-4. sayfa arası gelip gidiyor. Ancak işin tuhaf tarafı şu siteye içerik girildiği an en az 1 sayfa ve 10-15 sıra oynama oluyor, 8-10 saat bu şekilde kalıyor ve sonradan eski yerlerine dönüyor. İçerik gecikirse daha da gerilemeye başlıyor. Bunu önce ''Google benimle kafa mı buluyorsun?'' şeklinde yorumlarken, daha sonra bir mesaj çıkartmanın daha doğru olacağını keşfettim.

Tavsiyem: Bazılarınız çıkıp güncel içerik girin, bu mu yani tavsiyen? diyebilir. Lütfen gözünüzle okuyun! Benim çıkardığım sonuç, içerik girmek şuan '' belirli bir süre etki eden ağır ilaçlarla'' aynı şekilde etki ettiği yönünde.

Günlük hitinizi artırmak için tavsiyem ise; Gireceğiniz içerikleri saatlere bölün, örneğin günlük 3 içerik giriyorsanız bunu hepsini bir anda veya 1'er saat arayla girmektense 8'er saat arayla girin. Daha fazla giriyorsanız yine 24 saate bölüp belirli zaman aralıklarında girin, böylece siteniz yerini koruyacağından hit kaynız azalacaktır. Tabii şunu da unutmayın, Google otomatikleştirilmiş işlemleri sevmiyor, o yüzden günlük olarak saat farklarını ve makale sayılarını değiştirmeyi unutmayın.

Umarım yararlı olur..

Edit 1: Sitem yeni bir site değil, penguen 2.0'dan önce otoriter bir siteydi, yani bu bildiğimiz bir dalgalanma değil.

Edit 2: Günlük benim gibi 1 içerik girenler, içeriklerini internetin en çok kullanıldığı saatlerde yaparlarsa, daha çok hit almak yönünden faydalı olacaktır.