Bu kez daha net olduğu için daha iyi anlaşıldı.
O halde ben de biraz daha net olarak neyi sorduğumu somut olarak ifade edeyim:
Uzun süredir ( yaklaşık 1 yıldır ) kendi alanında olan bir sitem ile yine yaklaşık 2-3 aydır kendi alanında ilk 3 sırada olan bir başka sitem bu güncelleme sonrası geriledi.
Birinci sitem ikinci sayfaya, ikinci sitem ise ilk sayfanın başlarındayken altlarına doğru geriledi..
Ben de buna binaen bu güncellemede ne değişti de böyle geriledim diye düşünmeye başladım.
Ve bu yüzden ısrarla o soruyu sordum.
Çünkü r10da yapılan yorumlardan bir kısmı bu güncelleme sonrası anchor text linklerin yani kelime odaklı linklerden dolayı gerilemenin olduğu şeklinde yorumlar yapıldı.
Ben de sizi ''bir bilen'' olarak gördüğüm için bu konuda neyin ne olduğunu net olarak öğrenme ve kendime de ona göre rota çizme adına bazı soruları ısrarla yönelttim.
Olayın şu kısmını söyleyerek birçok şeyi zihnimde netleştirdiniz:
Yani ben de zaten sorarken ilk 3 sayfada hatta ilk sayfadaki siteyi daha üste çıkarmak için sormuştum... İyi anlatamamışım...
Olay anlaşılmıştır. İçerik kalitesi ile bir site kendini ilk 3 sayfaya getirebiliyorsa sonraında site dışı çalışmaları spam yapmamak şartıyla istediğiniz gibi sürdürebilirsiniz diyorsunuz.
Teşekkürler.
<kd>Bir şey bildiğimi iddia etmiyorum. Amacım tecrübelerimi paylaşmak. Bu forum üzerinden para kazanmıyorum. Gelen danışmanlık tekliflerine dahi cevap vermiyorum. İş alanım EU ve ağırlıklı US bölgesinedir. Yazılım uzmanı olarak bu ağustosta 16. yılımı dolduruyorum. En çok üzüldüğüm nokta, hala Türk webmasterların webi biraz geriden takip etmesidir. Bunun nedeni de paylaşımcı değiliz. Sanki bir kaç şey paylaşmakla, Web'deki pasta bitecekmiş gibi düşünenlerin sayısının fazlalığından kaynaklanıyor. Benim amacım bu boşluğu kapatabilmek adına bir tuğla olabilmek.</kd>
Konuya gelecek olursak, link dağılımı önemsizdir diyemeyiz. Ama
bu güncelleme link dağılımı ile ilgili değildir diyebiliriz. Link dağılımı önemini Şubat 2013 güncellemesinde artırdı. Ancak içerik güncellemesi olan Mayıs 2013 güncellemesi daha çok yordu webmasterları. Çünkü etki oranı daha yüksek.
Link ile bir siteyi bir noktaya getirmenin faktörü %30'dur. Asıl pasta on-page faktörlerde yatmaktadır. Bu güncelleme olmadan önce, içerik kalitesinin etkisi bu kadar yüksek değildi. Fakat Google bu yöne eğilim yapacağının sinyallerini uzun zaman önce vermeye başlamıştı. Manipülasyonların artması ve SEO sektöründe aylık $200M üzerinde paraların dönmeye başlaması Google'ın çok canını sıkıyordu. Yılda $2B üzerinde paranın döndüğü bu piyasa artık küçümsenmeyecek rakamlara ulaştı. Bazı ülkelerin GSMH'ndan bile fazla. Google bu sektörde yarışan firmaların sayısının azalmasını, SEO servis ücretlerinin yükselmesini istiyor. Nerdeyse adwords seviyesine ulaşsın ki, Google reklamcılık ağı ve DoubleClick reklamcılık ağı cirolarını artırsınlar.
Bu güncellemenin ardından Google tarafından DoubleClick ürünlerinin hem reklamverenlere hem de yayıncılara agresif bir şekilde pazarlamaya çıkartılmasının tesadüf olduğunu mu düşünüyorsunuz.
-
http://www.google.com/doubleclick/publishers/
-
http://www.google.com/doubleclick/advertisers/
müşterilerimden doubleclick kullanmayanlar artık
DoubleClick for Publishers (DFP) ürünlerine geçmek zorunda bırakılmalarından çok şikayetçiler. Google ise agresif bir şekilde reklam acentalarını anlaşmalara zorlayarak, tüm web de hedeflenebilir reklamların bağlantı noktası olmak istiyor.
Artık tüm yayın organlarında dönen reklamların %20'si internette dönüyor. 2016 yılında bu rakamın %50'yi geçmesi bekleniyor. Yani reklamcılık rekabeti daha çok artacak. Burada en çok parayı yayıncılar değil, aracılar kazanacak. Google bunun farkında.
Bu yüzden arama sonuçları ile sık sık oynamaya, SEO sektöründe savaşanların sayısı azaltmaya devam edecektir.
Link dağılımı çeşitli olmalıdır, anacak merkezden ayrılmadan bir çeşitlilik için olmalıdır. Yoksa her baharattan içine koyayım dersen yine yanılırsın.
https://www.r10.net/google-optimizasy...post1067361288 mesajımda da belirtmiştim. Merkeze yakın olduğunuz sürece çok büyük sorun yaşamazsınız.