quite adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diğer arkadaşların yorumlarını da inceledim.. Ancak sorunuza bir cevap alamamış gibi görünüyorsunuz..

Ödenen paralar aslında yüksek rakamlara ulaşmadığı sürece çok sıkıntı olmaz. Ancak ödeme yaptığınız şahıslardan birisi incelemeye falan takılmış ise. Yada hesaplarda bi takılma söz konusu olursa

Maliye : paranın kaynağını araştıracaktır. Ve sizden gelen ödemeleri görecektir. Çapraz inceleme dediğimiz inceleme ile o vatandaş ile birlikte sizi de incelemeye alacaklardır. Ona paranın kaynagını soracaklar. O da cevap olarak size vermiş olduğu hizmeti anlatacakdır. Daha sonra aynı soru size gelcektir. Bu adama neden para ödemesi yapıyorsunuz düzenli olarak... ?

Vereceğiniz cevap kimseyi tatmin etmeyecektir. Öncelikle bir yerlere para ödemesi yapabilmek için ya karşı tarafın esnaf olması lazım.. Size fatura kesmesi lazım...

Yada sizin esnaf olmanız lazım ve ödeme yaptığınız kişiye GİDER PUSULASI düzenlemeniz lazım.. Gider pusulası düzenlediğinizde devletin belirlemiş olduğu oranda gelir vergisi kesintisi yaparak bu kısmı devlete ödemeniz gerekmektedir..

Ancak sizin göndereceğiniz paralar şu afaki rakamlar olmayacağından incelemeye takılmaz diye düşünüyorum.. Tabi bu sadece bir düşünce.. 1 lira için binlerce lira ceza kesilebilir
Sanirim burdaki olay gider pusulasi. Yapacagim odeme cok az da genede merak ettim. Sorun olmaz heralde de, su isleri kolaylastirsalar da hepsini versek. Yapacagim odeme 50-100 tl kisi basi masrafi 3000 dir buyuk ihtimalle.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:07:36 -->-> Daha önceki mesaj 21:06:51 --

Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendi maaşından göndereceği para için parayı gönderen kişi sorumlu olmaz, alıcı kişi sorumludur. Gönderdiği para kişinin herhangi sunduğu bir hizmetten gelmişse o zaman dediğiniz gibi maliye parayı gönderen kişiyede gönderdiği paranın kaynağını soracaktır.

Sizin dediginiz de mantikli bu durumda sorun olmuyor.