maniaccoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olayın en kritik noktası tam da burasıdır. SEO çalışmaları çok ciddi bütçe gerektirir. SEO uzmanı da kendi sitesi için devasa para harcamak zorundadır. Hakkaten dediğiniz gibi deli kar getirecek kelimelerde yükselmek bir kişinin tek başına yapabileceği bir iş değildir. Ekip gerekir, bu ekip de suyla çalışmaz. Maaş ödemeniz gerekir.

Şaka sandığınız 1 milyon hitli bir siteye sadece SEO ile de ulaşılamaz. Çok büyük yatırım gerektirir.

Kısaca diyorsunuz ki siz "Adam onca sene okumuş doktor olmuş, salak gibi gitmiş özel hastanede maaşla çalışıyor. Gitsin kendisine hastane açsın deli gibi para kazansın"

Dediğiniz mantık bunun aynısıdır. Nasıl özel hastanelerin hemen hemen hepsi doktor bile olmayan adamlarınsa SEO şirketlerinin de hemen hemen hepsi SEO uzmanı olmayan kişilere aittir

Ticaret ve bilgi bambaşka konulardır. Sermayeniz varsa en kral seo danışmanını işe alabilirsiniz. Hiç endişelenmeyin

Kesinlikle katılıyorum. Bende yıllardır Seo'ya kafa patlatanlardanım, büyüklü küçüklü bir çok kelimede de şükür başarıyı sağladım. Fakat ürün satışı işine girmen için arkanda güç olmalı. Şimdi aldım arkama gücü, henüz maaşlı çalışıyorum fakat hesabımda seo çalışması için ayırılmış büyük bir bütçe var ki başarıyı sağladığım zaman yani kendimi ispat ettiğim zaman herşeyin çok farklı olacağını ve bu firmanın beni el üstünde tutacağını da biliyorum. Seo konusunda uzman olmak demek tut bi ürünü sat demek değil işte. Şuan da biz web ekibi olarak depo'da dahil olmak üzere 4 Katlı büyük bir binada çalışıyoruz buranın yemek-temizlik işine bakanından, siteyi gerektiginde sıfırdan kodlayacağına kadar çalışanı var ve bunların giderleri en basidinden ürünlerin resmini cekip siteye koymak için bugün sipariş verilen bir kameranın değeri 4.000 TL civarı ve 4 tane grafiker sadece ürün resmini çekmek ve temizlemekle yükümlü, 1 kişi bunların sadece uploadını yapıyor. Bu işler öyle uzaktan görüldüğü kadar kolay olmamakla beraber riskli işlerde. Birisinin seo işini alıyorsun belki 500 liraya mâl ediyorsun, karşılığında 3.000 TL alıyorsun fakat o 2.500 TL 'yi kazanmak için o kelime ile yatıp o kelime ile kalkıyorsun. Site 1 sıra aşağıya düştümü ya mail kutumda konu ile ilgili bir mail oluyor ya telefonum çalıyor. Yapmayın lütfen, Seo 'yu bu kadar küçük görmeyin arkadaşlar. 1 Link var ki insanı (firmayı) sektörde lider yapar, 1 link var ki insanı arama motorunun dibine gömer. Seo 'cu demek lider yapabilecek linki alabilen demektir. En basidinden kilit kısım backlinkle ilgili bir yorum bu. 1 Haftadır webmaster'in Url yapısını değiştirdiği için seo uzmanı olarak patronlar karşısında ecel teri döktüğümü sen nerden bilecen ejder.