ComPuter_DoctoR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Madem böyle bir konu açılmış benimde aklımda olan bir soruyu sorayım uzman seoculara bazen düşünürüm şimdi mesala bir seo uzmanı var kişi istediği kelimeyi googlede istediği sıraya getirebildiğini düşünün x bir ürün yada hit getirecek kelime olsun mesala ahmet kelimesini bir ürün düşünün çok tutuluyor ve çok satıyor bu seocu arkadaş burda 100-200-300 tl neyse seo hizmeti verip milletin siteleri ile uğraşacağına madem bu kadar uzman kalkıp ahmet kelimesinde yükselip bu ürünü çatır çatır satsa ya ? yada x kelimesi çok hit getiriyor x kelimesini 1. yada 2.sayfaya çıkartıp günde 500K - 1 Milyon vs gibi hitler alıp reklam koyup günde çok çok iyi paralar kazansaya ?

bu benim aklıma gelen bir soru düşüncem belki size göre yanlıştır fakat ben böyle düşünüyorum kendimi uzman bir seocu olarak görsem , seoya 4/4 lük hakim olsam googleyi istediğim gibi yönetebilsem burda yada bir başka yerde hiç kimse ile uğraşmam açarım 10 tane ürün sitesi , 10 tane hit getiren site bi yerden ürün satar bi yerde reklamdan parayı vururum ? burda yada bir başka yerde seo hizmeti verenlerde bunu demiyor mu zaten mesala x kelimesinde sizi yükseltiriz yada sitenize hit getiririz vs gibi şeylerden bahsedilmiyor mu ? eğer cevabınız evet ise üstte yazdığım mantık ile ay sonu çok çok çok iyi paralar kazanabilirim ? işte kafamdaki oluşan soruda bu madem bu kadar iyi bu seocular neden bu tip şeyler yerine 100 tl gibi bir rakam ile milletin kahrını çekiyorlar ? yanlış düşünüyor yada eksik düşünüyor olabilirim eğer yanlış düşünüyorsam bana doğru düşünmemi sağlayan birisi çıkarsa sevinirim.

Çok iyi aşçıların hepsinin restoranı mı var? Çok iyi bilgisayar programcılarının hepsi kendi şirketini mi açıyor? Çok iyi programcısın ya başkasına ne çalışacaksın yaz kendine bir iki program gideri olan paraya para deme değil mi? Eğitimli süper iş bitirici iş adamlarının hepsini kendi şirketi mi var? İyi bir işletmeci neden kendi şirketini kurmak yerine Sabancı grubunun bir şirketinde iç anadolu bölge müdür olur?

Burada seo nun ne olduğunu bilmeyen seoyu hala 5 sene önceki gibi scrapebox ile yapılan bir şey zannedenlerin yorumlarını görüyorum. Adam bir tatil sitesi her ay 5 bin liranın üzerinde seo harcaması 50 - 100 bin lira reklam harcaması var. Şimdi sen seocu olarak bu adamla nasıl yarışacaksın? Minimum her ay 5 bin lira da sen harcayacaksın. O zaman sana ne kalacak? O adam direk tatil satıyor doğrudan ticaret yapıyor kar marjı yüksek. Sen tatil satanların reklamını satıyorsun kar marjın düşük.

Seo artık tek silah yapılabilen bir şey değil. Ben stratejiyi belirlerim. Birilerine bu stratejinin gerektirdiği makaleleri yazdırırım, birilerinden tanıtım yazısı satın alırım. Birilerinden backlink satın alırım. Birilerine paravan network kurdururum. Birilerine sosyal medya manipülasyonu yaptırırım. Seo artık otomatik programlarla yapılabilen bir şey değil. Çünkü otomatik işlerin ayak izi belirgindir ve kısa sürede filtreye girersin. Seo artık manuel yürüyen bir kavram.

Neyse, seo yapan kişiye seocu denilen forumda çok detaya girmemek lazım. Seocu nedir? Veritabancı gibi bir şey. Adı arama motoru optimizasyonu uzmanıdır bu arkadaşların. Adı üzerinde uzman. Kimileri uzmanlarla çalışır kimileri seocularla... Herkesin parasına göre hayat...