Olayın en kritik noktası tam da burasıdır. SEO çalışmaları çok ciddi bütçe gerektirir. SEO uzmanı da kendi sitesi için devasa para harcamak zorundadır. Hakkaten dediğiniz gibi deli kar getirecek kelimelerde yükselmek bir kişinin tek başına yapabileceği bir iş değildir. Ekip gerekir, bu ekip de suyla çalışmaz. Maaş ödemeniz gerekir.

Şaka sandığınız 1 milyon hitli bir siteye sadece SEO ile de ulaşılamaz. Çok büyük yatırım gerektirir.

Kısaca diyorsunuz ki siz "Adam onca sene okumuş doktor olmuş, salak gibi gitmiş özel hastanede maaşla çalışıyor. Gitsin kendisine hastane açsın deli gibi para kazansın"

Dediğiniz mantık bunun aynısıdır. Nasıl özel hastanelerin hemen hemen hepsi doktor bile olmayan adamlarınsa SEO şirketlerinin de hemen hemen hepsi SEO uzmanı olmayan kişilere aittir

Ticaret ve bilgi bambaşka konulardır. Sermayeniz varsa en kral seo danışmanını işe alabilirsiniz. Hiç endişelenmeyin

ComPuter_DoctoR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Madem böyle bir konu açılmış benimde aklımda olan bir soruyu sorayım uzman seoculara bazen düşünürüm şimdi mesala bir seo uzmanı var kişi istediği kelimeyi googlede istediği sıraya getirebildiğini düşünün x bir ürün yada hit getirecek kelime olsun mesala ahmet kelimesini bir ürün düşünün çok tutuluyor ve çok satıyor bu seocu arkadaş burda 100-200-300 tl neyse seo hizmeti verip milletin siteleri ile uğraşacağına madem bu kadar uzman kalkıp ahmet kelimesinde yükselip bu ürünü çatır çatır satsa ya ? yada x kelimesi çok hit getiriyor x kelimesini 1. yada 2.sayfaya çıkartıp günde 500K - 1 Milyon vs gibi hitler alıp reklam koyup günde çok çok iyi paralar kazansaya ?

bu benim aklıma gelen bir soru düşüncem belki size göre yanlıştır fakat ben böyle düşünüyorum kendimi uzman bir seocu olarak görsem , seoya 4/4 lük hakim olsam googleyi istediğim gibi yönetebilsem burda yada bir başka yerde hiç kimse ile uğraşmam açarım 10 tane ürün sitesi , 10 tane hit getiren site bi yerden ürün satar bi yerde reklamdan parayı vururum ? burda yada bir başka yerde seo hizmeti verenlerde bunu demiyor mu zaten mesala x kelimesinde sizi yükseltiriz yada sitenize hit getiririz vs gibi şeylerden bahsedilmiyor mu ? eğer cevabınız evet ise üstte yazdığım mantık ile ay sonu çok çok çok iyi paralar kazanabilirim ? işte kafamdaki oluşan soruda bu madem bu kadar iyi bu seocular neden bu tip şeyler yerine 100 tl gibi bir rakam ile milletin kahrını çekiyorlar ? yanlış düşünüyor yada eksik düşünüyor olabilirim eğer yanlış düşünüyorsam bana doğru düşünmemi sağlayan birisi çıkarsa sevinirim.