fatihatasoy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben bu konuda sınırlı bilgimle çok fazla iddialı konuşmak istemiyorum.

Önemli olan doğruyu bulmak ise ben de bunu bulmaya çalışıyorum.

Sonuç olarak Site dışı çalışmalara aynen önceki gibi devam edebiliriz. Yeterki içerik kalitesini tutturalım ?
İçerik kaliteniz yoksa off-page faktörlerden uzak durun diye yaklaşık 6 aydır yazılar yazıyorum. Arşivi araştırsanız görürsünüz, Google'ın içerik üzerine eğilmeye başladığını, içerik olmayan siteleri ezeceğini defalarca yineledim.

Ama kolay yöntem olduğu için, off-page faktörlere yönelmekte kendimizi haklı görebiliriz. Ama bu haklı olduğumuz anlamına gelmez.

İlk örnek isteyen arkadaşlara "yemek tarifleri" kelime öbeğinden örnek verdiğim için, hep buradan örnek veriyorum.

Genelde şöyle düşünüyoruz yemek tarifleri kelimesinde 1. olduk aylık 318.700 hit aldık. Ortalama 1.600 CPM gösterim yaptık. Yaklaşık $x.xxx kazandık yorumuna sabitleniyoruz.

Siz her hangi bir arama motorunun spam ekibinin başında olsaydınız aylık 300.000 üzeri aratılma hacmine sahip olan siteden neler beklerdiniz? Cevabınız :

- En çok link alan site mi olurdu?
- En çok facebook paylaşımı alan site mi olurdu?
- En çok imleme yapılan site mi olurdu?
- yoksa En iyi içeriğe sahip site mi olurdu?

Off-Page faktörleri unutun! Ta ki, artık açtığınız konular, semantic aramalarda ilk 3 sayfada kendine yer bulana kadar. Bu kaliteye ulaştığınızda off-page faktörlerden nasıl faydalanırsanız faydalanın, size kalmış; spam yapmamak kaydıyla.

Eğer aldığınız linkler sayesinde, açtığınız konular ilk 3 sayfaya giriyorsa, bunu da başarı olarak atfetmeyin. Çünkü bu başarının değil, gelen felaketin habercisidir. Konu bütünlüğü, bilgi yok, otorite sayılıyorsunuz. İlk özel oda muamelesinde boş bir çuval olan siteniz göze batacaktır.

Bu güncelleme target keyword üzerine değildir. Link ve içerik kalite örtüşmesi üzerinedir. İkisi örtüşmedikten sonra, istediğin çeşit link al. Google yememeye kararlı. Bu güncelleme olmaz bir sonraki olur. Eninde sonunda işini bitirecekler. Neden risk almak için bu kadar heveslisiniz?

Umarım bu sefer anlatabilmişimdir.