abirisebil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Target keyword linklemeler belirli bir düzen halinde yapılması gerektiği Şubat sonunda gelen güncellemede kendini farkettirmişti. Sürekli aynı target keyword de alınan linkler manipülasyon işaretidir. Ancak ben doğallık oluşturacağım diye, target keyword'ü çok da dağıtmanın bir anlamı yok.

Bu güncelleme ilk günden bu yana target keyword üzerine değildi. Eğer öyle olsa farketmeme durumu söz konusu değil.

Bu güncelleme paid links üzerine olduğu için, elinde yeteri kadar veri olamayan arkadaşlar target keyword için yapıldığını zannediyorlar.
Yani somutlaştıracak olursam;

Ben anchor text ile kelime odaklı backlink aldığım için değil burada belli kelimelere takılıp kaldığım için cezalandırıldım ?

Yani örneğin sürekli mavi ceket üzerine link almak yerine ''yeni sezon mavi ceket , en iyi mavi ceket, en moda mavi ceket'' gibi çeşitlendirmeler yapsam bu başıma gelmeyecekti

Doğru mudur ?

Eğer bu güncelleme target keyword ile alakalı değil ise neden bazı sitelerimde bazı kelimelerde çok geriledim.

Yani güncelleme onunla ilgili değilse aynı yerde kalmam gerekiyordu Çünkü güncellemenin beni teğet geçmiş olması gerekirdi.

yanlış mı düşünüyorum ?

İkinci olarak vereceğiniz cevaba binaen şu soruyu sorayım:

Yani biz tanıtım yazısı vb şekilde kaliteli sitelerden kelime odaklı backlink alabiliriz bunda bir sıkıntı yok yani ?

Kelime çeşitlemesini doğru yaptıktan sonra istediğimiz kadar kelime odaklı backlink alabilir miyiz ?

Teşekkürler.