fatihatasoy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ''Site dışı yapılacak çalışmalara etki eden metriklerde, hiçbir değişiklik yok gibi gözüküyor'' demişsiniz ?

Yani anchor text şeklinde özellikle kelime odaklı backlink son güncelleme öncesinde benim en çok tercih ettiğim site dışı çalışmalardan biri idi.

Ve bu şekilde ilerleyen birçok sitem son güncelleme sonrası baya bi gerilediler. Yani hit yarı yarıya düştü..

Bu durumda benim aklıma direk anchor text olayı geliyor. Çünkü genelde bu şekilde çalışma yapmıştım ve şimdiye kadar da büyük oranda başarılı olmuştum.

Ancak siz ''Site dışı yapılacak çalışmalara etki eden metriklerde, hiçbir değişiklik yok gibi gözüküyor'' demişsiniz.

Yani biz anchor text backlinklerin fazlalığından değil de başka birşeyden mi geriledik ?

Cevap evet ise o şey nedir ?

Cevap değişik ise şu soruyu da sorayım:

Şimdi biz yine kaldığımız yerden mi devam edelim yani ? Yine kelime odaklı anchor text backlinklere devam mı edelim ?

Açıkçası ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

Önceden en azından yapılacak şeyler belli idi. Şimdi genel bir belirsizlik havası var gibi..
Target keyword linklemeler belirli bir düzen halinde yapılması gerektiği Şubat sonunda gelen güncellemede kendini farkettirmişti. Sürekli aynı target keyword de alınan linkler manipülasyon işaretidir. Ancak ben doğallık oluşturacağım diye, target keyword'ü çok da dağıtmanın bir anlamı yok.

Bu güncelleme ilk günden bu yana target keyword üzerine değildi. Eğer öyle olsa farketmeme durumu söz konusu değil.

Bu güncelleme paid links üzerine olduğu için, elinde yeteri kadar veri olamayan arkadaşlar target keyword için yapıldığını zannediyorlar.