abirisebil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Site dışı yapılacak çalışmalara etki eden metriklerde, hiçbir değişiklik yok gibi gözüküyor. Değişen tek şey, Pagerank geçirgenliği konusunda Google daha hassas. Hassas olunan link building kalemi için daha dikkatli olunmalı. Gerek imleme olsun, gerek tanıtım yazısı olsun, gerekse sitewide linkler olsun, eskisi gibi hemen tepki vermeyebilirler. Tepki verme sürelerini ölçecek kadar zaman geçmediği için bu konuda söylecekler sadece teoride kalır. Bu konu zamanla netleşecektir.

İmlemeyi iki tür inceleyebiliriz.

- Sosyal ağ siteleri, hala en fazla manipüle edilen alan olduğu için kullanıcı bazlı öneme sahip. Spam ekibi yorucu bir algo geliştirmiş olmalı. Kullanıcı bazlı ölçüm yapmak gerçekten çok zahmetli bir iş.
- İmleme siteleri hakkında konuşmak için henüz çok erken. Son zamanlarda en çok programların, imleme siteleri için üretildiğini, Google'nın bu güncelleme de SEO üzerinden para kazananları dolaylı hedef aldığını göz önüne alırsak, şimdilik imleme sitelerine temkinli yaklaşılması gerektiği kanaatindeyim.

Hocam ''Site dışı yapılacak çalışmalara etki eden metriklerde, hiçbir değişiklik yok gibi gözüküyor'' demişsiniz ?

Yani anchor text şeklinde özellikle kelime odaklı backlink son güncelleme öncesinde benim en çok tercih ettiğim site dışı çalışmalardan biri idi.

Ve bu şekilde ilerleyen birçok sitem son güncelleme sonrası baya bi gerilediler. Yani hit yarı yarıya düştü..

Bu durumda benim aklıma direk anchor text olayı geliyor. Çünkü genelde bu şekilde çalışma yapmıştım ve şimdiye kadar da büyük oranda başarılı olmuştum.

Ancak siz ''Site dışı yapılacak çalışmalara etki eden metriklerde, hiçbir değişiklik yok gibi gözüküyor'' demişsiniz.

Yani biz anchor text backlinklerin fazlalığından değil de başka birşeyden mi geriledik ?

Cevap evet ise o şey nedir ?

Cevap değişik ise şu soruyu da sorayım:

Şimdi biz yine kaldığımız yerden mi devam edelim yani ? Yine kelime odaklı anchor text backlinklere devam mı edelim ?

Açıkçası ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

Önceden en azından yapılacak şeyler belli idi. Şimdi genel bir belirsizlik havası var gibi..