İnternet adlı sahneye yeni oyuncuların girmesine çok az kaldı.Yeni oyuncular derken yeni domain uzantılarından bahsediyorum.Aramıza yakında katılacaklar.Bu yeni domain uzantılarının şu anda kullanmış olduğumuz domain uzantılarına göre avantajlarıda var dezavantajları da.Avantaj olarak çoğu jenerik domain uzantısı.Yani “.com , .org” yerine “.blog , .forum” olarak düşünebiliriz.Yani domain adınınızı uzantısına göre seçerseniz size faydası dokunur.Yani gidip “adınızsoyadınız.film“ gibi domain almayın diye söylüyorum bunları.Üzülen siz olursunuz.Bu arada arama motorları tarafından bu domain adları ile ilgili açıklama henüz yapılmadı.İsterseniz şimdi Ağustos-Aralık gibi tarihlerde kayıt ettirebileceğimiz domain listesine gelin bir göz atalım.
  • .blog
  • .fashion
  • .bio
  • .city
  • .cool
  • .news
  • .new
  • .web
  • .istanbul
  • .ist
  • .music
  • .wiki
  • .free
  • .islam
  • .car
  • .design
  • .money
  • .hotel
  • .forum
  • .bar
  • .pizaa
  • .futbol
  • .buy
  • .shop
  • .africa
  • .sale
  • .shopping
  • .video
  • .site
  • .wiki
  • .film
  • .chat
  • .store
  • .mobile
Alan adları yukarıda belirttiğim gibi Ağustos-Aralık tarihleri arasında ICANN ilk genel kayıt başlangıcına açılacak.Bunun dışında kulandığınız domain firmanızdan önkayıt avantajını elde edebilirsiniz.Bana sorarsanız önkayıt avantajından yararlanıp jenerik domainlere saldırın. Kazanan siz olun

Kaynak : Yeni Domain Uzantıları Geliyor!