constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam seni sürekli takipteyim yazılarını okuyorum sürekli ama artık bu işin cılkı çıkıyor. Arama motoru dedik karşının taksisi çıktı. İyice azdı kudurdu. Eski düzen iyiydi. Sanki biz aynştaynız ya site açarken ona göre kafa yoracağız.

Şunu eklemeyi unuttum. Mesela siteyi açtık. Sizin dediğiniz kelime öbeklerine göre düzenleme yapacağız. Bunları nasıl ekleyeceğiz siteye?

Misal kolay yemek tarifleri için; kolay sulu yemek tarifleri, kolay sulu yemek tarifleri resimli anlatım olarak kategori açıp bunlara özgün yazı mı girilse etkili olur, yoksa sadece kategori bazında açılıp eklenen içerikler birden fazla kategoride paylaşılsa mı etkili olur? Çünkü oluşturacağınız her sub category için özgün ve orjinal içerik girmek mümkün olmayacaktır.

Örnek;

Başlık: Sulu köfte tarifi
Kategori:Kolay yemek tarifleri, kolay sulu yemek tarifleri, kolay sulu yemek tarifleri resimli anlatım.

Edit: Yazının sonunu anlamamışım. Sanırım siz backlinkden bahsettiniz. Ben orayı içerik olarak algıladım.
Semantic yapı site genelindedir. Arama motoru bu kategori, bu alt-kategori, bu makale, yazı, içerik diye ayırım yapmaz. Eğer anlatabiliyorsanız bir konuyu tek sayfada anlatın, detaylı anlatın o da yeter.

Semantic yapıyı sitenizde siz, derlenmiş bilgiye kolay ulaşılması için kategorilendirir, etiketlendirirsiniz. Bu hem ziyaretçilerinize gezinme kolaylığı sağlar, hem de site yapınızın sizin açınızdan yönetme ve kontrolünü kolaylaştırır.

Yoksa sulu yemek tariflerini, gayet tabiki uzun bir sayfada anlatabilirsiniz. Bu kelime öbeği için sitenizde arama motoru sizden başka içerikler de beklemektedir. Et ile yapılan sulu yemek tariflerini, yöresel sulu yemek tariflerini de aynı sayfada ya da başka sayfalarda görmek ister.

fatihatasoy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tamam o spam siteleri inceleyelim de..

Bu spam siteleri oluşturanlar bu semantic ağı bilerek mi oluşturmuşlar yoksa denk mi gelmiş ?

İkincisi bu şekilde semantic bir ağ ile site kurmuş veya kuracak kaç kişi var ?

Normalde 1.sırada siteleri çıkan kişilerden bazıları rastgele blogspot site açmış ve kopya içerik girmiş kişiler.

Belkide seo nedir desen bilmeyecek ama bazı yerlerde 1.sırada çıkıyor.

Bu nasıl oluyor ? Tamamen bir denk gelme mi?
Semantic tabloları arama motoru kendi isteğine bağlı olarak bi tarafından uyduramaz. Ben %100 bu konuda semantic tabloyu başardım diyen de tam doğruyu söylemiş olmaz.

Semantic içerikte nelerin yer alacağını ya da nelerin yer alması gerektiğini arama motorları da web sitelerinden öğrenmiştir / öğrenmeye devam edecektir. Bu nedenle siz farkında olmasanız da bir konu açıp içerisine içerik eklediğinizde, o konu hakkındaki semantic tabloların geliştirilmesine yardımcı olmaktasınız. O içeriği kopyalayanlar da farkına varmadan, semantic tablonun bir kısmını sizden daha iyi doldurmaktadır. Bu konu hakkında daha detaylı bilgi verirsem, birilerine çok büyük kötülük yapmış olurum. Söyleyebileceğim son şey, semantic yapınızı macrodan microya göre değil de, microdan macroya doğru kurarsanız, copy içerikçilerin sizi sıralamalarda geçemeyeceğidir.

sekooo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam dediklerin doğru olabilir ama sorun şu ki: İkea'nın sitesinde hiç ama hiç oyuncak mutfak seti yok bilmem anlatabildin mi? Yani o zaman bu arama sonucu yanlış. Bisiklet aradın arabaları getirdi böyle bir google 'ı sen kullanırmısın. Ha İkea' nın sitesinde 1 adet oyuncak mutfak seti olur benim sitemde 50 tane olur tutar onu üst sırada çıkarır , dersinki kaliteli içerik, yok page autority, v.s onu çıkarmış üstte eyvallah kabul ederim. Ama aradığım içerik o sitede hiç yoksa , yerim o arama motorunu..
Sizi ve anlatmak istediklerinizi gayet net anlıyorum. Siz diyorsunuz ki; içerik yok sıralamalarda var. Ben de diyorum ki, semantic içerik olduğundan dolayı ve ikea gibi sitelerin içerisinde ürünlerin sürekli yer değiştirmesinden/silinmesinden/eklenmesinden dolayı, o içerik olsa da olmasa da, o kategorinin o sıralamada olması gayet doğaldır. Eğer ki uzun süre, o konuda içerik eklenmezse, doğal olarak sıralamadan düşecektir. Ancak ekleme yapıldığında tekrar eski yerine gelecektir.

WSBGDH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tekrardan merhaba...

Konu üzerinde sadece sizin postlarınızı çok dikkatli ve satırı satırına okuduğumu bildirmek isterim... Şayet okumaktan mutluluk duyuyorum...

Şimdi gelelim anlattıklarınıza;

Semantic yani anlamsal (anlamdaş) ya da olması gereken, tamamlayıcı içerik diye yola çıkarsak, sizin anlattıklarınız bire bir doğru.

Zaten algoritmik kavramlara görede bu böyle olmalıdır. Off-Page, bildiğimiz gibi işin dış kısmıdır.

Müşterilerim üzerinden örnek vermek istiyorum. Mesela aynı müşterimin aynı sektörde iki sitesi var. Bu sektöre bir örnekleme yapmak istiyorum. Üzüm sektörü olsun atıyorum. 2 site şu şekilde, hiç çalışma yapılmamış siteler. Blog tarzında özgün siteler.

Birinci sitede sadece çekirdekli üzüm ve çekirdeksiz üzüm içerikleri var.

İkinci sitede ise çekirdekli üzüm, kuru üzüm, siyah çekirdekli üzüm, çekirdeksiz üzüm, siyah çekirdeksiz üzüm, üzüm nasıl yetişir v.s v.s tüm eşlenen aramalar ya da yeterli içerik var diyelim.

2 siteyede aynı anda sosyal medya ve link alımı bazında çalışmalar yapıyoruz. İçeriği doygun olan site sizinde söylediğiniz gibi bir hayli öne geçiyor.

Algoritmik olarak on-page yüzdesi fazla olduğu için ikinci site açık ara farkla önde oluyor.

Benim size sormak istediğim bir soru var. Hiç bilmeyen arkadaşların bilgilenmesi adına bu soruyu soruyorum. Hem de konu hakkında sizin saygıdeğer görüşlerinizi almak istiyorum.

R10'da olan bir yurdum insanını düşünün. Sitesini açalı 6 ay olmuş. Rekabet yok denecek kadar az, bulmuş nasıl bulduysa. Alan dar olduğu için özgün ve eşsiz içeriği basmış. Rekabet az olduğu için bizim yurdum insanı değirmeni döndürüyor, mutlu. Ancak oradan birisi çıkıyor. Spamcının teki. Domaini regliyor wp'yi kuruyor all in one seo'yu kuruyor ardından içerikleri pat pat pat çekiyor ve arama sonuçlarında aynı içerikle üst sıralara çıkıyor. Tabi bizim yurdum insanı çileden çıkıyor böyle olunca...

Ortada ne otorite var, ne de içerik tamamlaması var. Aynı içerikle daha üstte.

Off-Page desek, ben yakından çok gördüm. Linklerinin v.s daha üstün olduğu sitelerin geride kaldığını...

Bunun hakkında sizin fikirlerinizi gerçekten görmek istiyorum...

Saygılarımla,
Sizin sorunuz şu soru ile aynıdır : Ecza odası kelimesi ile SEO arasından nasıl bir bağlatı olur?

İlk arakadaşın sorusunun cevabında da belirttiğim gibi, arama motorları semantic tabloları oturup düşünmezler. Acaba bunun bununla ilgisi var mıdır yosa spam mıdır? Bu soruyu asla kendilerine sormazlar. Onların yaptıkları sadede kendi programatik kuralları içerisinde, iki konu hakkkında semantic bağlantıya bir puan vermektir. Bu puan zamanla yeni içerikler bulundukça değişir.

Bugün SEO ile Ecza odası kelimesi Türkçe'de semantik alaka yüzdesi %60 olabilir belki. Ama zamanla bu %1, %0.1, %0.01, %001, %0001 gibi rakamlara gidecektir. Çünkü bulunan her yeni içerik SEO ile Ecza Odası kelimesinin birbiri ile alakalı olmadığını iddia edecektir.

Ama seo kelimesinde çıkan her web sitesi, Ecza Odaları hakkında bilgi ve içerik sunarsa, bu rakam yükselecektir. Kopya içerikleri kuran insanlar, alaka düzeyine pek dikkat etmezler. Bulduklarını sitelerine eklerler. Bu hem sematik tablolara zarar verir, hem de emeklerin çalınmasına neden olur. Bu nedenle spam c/p içerikler sıralamalarda kendine yer bulur.

Bu konuda emeklerinin heba olmasını istemeyen sizin değiminizle yurdum insanının yapması gereken, macro kelimelerden uzak durup, micro içerikler üzerine yoğunlaşmalı, ve sürekli içeriğini büyütmelidir.

Yani işe Amerikayı keşfediyorum diye değil, Florida'daki şirin bir kasabayı daha sonra komşularını anlatarak başlamalıdır. Yoksa Amerikayı tekrar keşfetmeye çalışmış olur. Ama bu kasabadan başlayarak tüm kasabaları anlatırsa, o zaman Amerikayı ikinci kez keşfeden kaşif olur.