Serqan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba Ticaret odasına kayıt ücreti en fazla 300.-YTL dir.
Ticaret Odasına yada uygun bir esnaf dern. vs. kayıt olmadan com.tr alamazsınız yani sadece vergi levhası yeterli olmuyor.
Şahıs Firması kurulumunda sermaye göstermeniz gerekmiyor. Zira en az sermaye tutarı 5.000.-YTL' dir oda Ltd. için geçerlidir, Kurun bir şahıs şirketi, En fazla masrafınız, 750 olur (Ticaret odası, fatura, makbuz, vs.vs.)
+ Eğer bir yerde sigortaı çalışıyorsanız, bağ-kur yada SSK ya geçemk zorunda değilsiniz, oradan devam edebilirsiniz, yada SSK nız varsada illa Bağ-kur olacak diye birşey yok gidip SSK danda devam edebilirsiniz. Hepsi birleşti zaten yakında tek bir çatı altında birleşecekler.
Kuruluş ie ilgili yardıma yada bilgiye ihtiyaç olan varsa pm atsın yardımcı olurum.
Saygılar.
Serqan ben dün gece 3.5-4 saat kadar araştırdım bu konuyu. "Şahıs şirketi" kavramını çok sık duyuyor ve hatta kullanıyoruz ancak bu tanıma sahip bir şirket yok resmi olarak. GERÇEK KİŞİ olarak kabul ediyor devlet, tek kişinin yaptığı iş başvurularını. Eğer 2 kişi ortaklık kuracaksa işte o zaman ADİ ŞİRKET olarak kabul ediyor, "şirket" kelimesini ilk olarak orada kullanıyor. Dün gece yaptığım araştırmalarım neticesinde böyle bir sonuca ulaştım. Biraz ezberbozan birşey bu, çünkü tek kişinin başvurusu neticesinde ortaya çıkan "kuruluş"lara biz "şahıs şirketi" diyoruz sürekli olarak.

Diğer bir konu, bizim yaptığımız bu "yer sağlayıcılığı" işi, "serbest meslek" statüsüne mi giriyor, yoksa "ticaret"e mi giriyor? Benim yaptığım araştırmalar neticesinde, gariptir ama serbest meslek erbabı olarak gözüküyoruz biz. Daha önce bu sektörde yer alıp da tek kişilik kurum (gerçek kişi) veya 2 kişiden oluşan ortaklık kuran (adi şirket) açan arkadaşlar, vergi dairesi ve benzeri kuruluşlarda hangi şekilde kabul gördü, bunu paylaşabilirler mi acaba?

Son olarak, Serqan'ın dediği doğru, yine dün geceki araştırmalarım sonucunda, eğer hali hazırda bir yerden SSK'nız varsa, gerçek kişi veya adi şirket olduğunuz zaman BAĞKUR'a geçmenize gerek yok, mevcut sigortanızı devam ettirebiliyorsunuz.