cetin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlara bir kaç sorum olacak.

Yaklaşık 2 sene önce düzenli olarak anchor text link aldığım sitelerim geçen sene mayıs ayındaki güncellemeyle yüksek oranda düşüş yaşadılar. Bu linklerin bir kısmını sildim veyahut değiştirdim. Fakat sitelerim halen istediğim noktada değiller.

Şimdi soruyorum; Örneğin bir siteme aldığım bağlantıların %90'ı anchor text şeklinde.
Ben bu oranı ne şekilde linklerle % kaça kadar çekmeliyim ki hitlerim eski seviyesine gelsin.
Bu linkleri bağlantıları reddetme aracını kullanarak reddetmeli miyim?
Veya sizin bildiğiniz başka bir yöntem var mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Bilgili ve tecrübeli olduğumdan değilde, mantık yoluyla düşününce bana göre;

bu işin bir rakamsal bağlantısı yok. Bir site için ne gibi linkler alınırsa o sitenin gelişimine katkı sağlar. Yani daha düz mantıkla,

- Bir sitenin footer'ından aldığın link ile sitene gelen kişiler olur mu ?
- Link eklediğin siteye dair sitende, link aldığın sitedeki içeriği tamamlayacak içerik varmı ?
- Link aldığın siteden senin sitene gelen kişiler sitende dururmu ? Durursa neden durur ?

vs vs böyle çok soru sorulabilir.

Daha düne kadar burada semantic seo kavramı tartışılıyordu. Orada bir çok kez belirtildi bu konular. Bu mantıkla link alanlar düşmedi. Düşmezde. Çünkü işin bir mantalitesi var. Botlara bunu yurtturmaktan ziyade, bu şekilde alınan linklerin aslında sitenize gerçekten fayda sağladığını düşünmelisiniz. Yani siz gidin bir banner link alın içeriğinize düz mantık ile açılmış bir siteden. Aldığınız bannere tıklayıp sitenize gelen biri sitenizde durur. Böylece bi hit kazanmış olursunuz.

Temel mantıkla bence googleda bunu istiyor. Yani sitenize gelen kişi gerçekten gelmek istediği için gelsin ve bu gelişin bir sebep ve karşılaştığı bir sonuç olsun.

Bunu kanıtlamaya yönelik örnek vermek gerekirse; örneğin, tanıtım yazısı alın derler. Etkisi azalmadı deniyor. Aldığınız bu yazıları siz hazırlıyorsunuz. Sitenizle ilgili bişeyler yazıyor yada yazdırıyorsunuz. Haliyle sitenizdeki içeriği tamamlayan bir yazı oluyor. Bunun içinden linke tıklayarak size gelen kişide sitenizde durabiliyorsa (bunun mantıksal bir kaç izahı var.) backlink inşasını başarmışsınız demektir.

Bu kafayla link alma yoluna giderseniz başarıyı elde edersiniz diye düşünüyorum. Bunun backlink yollarından bazıları bana göre, banner, video, sosyal paylaşım, yazı içi link, pdf içi link vs vs. Anchor t ext denilen olayda işe yaramıyor demek imkansız. Backlinksiz yani tabir-i caizse referanssız site düşünülebilemez. Google ne yaparsa yapsın bu olayın etkisini 0'a çekemez.