Hocam,
Daum zaten ilk geldigi zaman siir gibi oynatiyordu. 90 gol atmis, sikesiz 81 puan toplamis birinden bahsediyoruz. O zamanda millet bu takimi herkes TRde sampiyon yapar diyordu, ben yapamaz diyordum. Sana defalarca 2010 yilinda calistirdigi takimin cok zayif oldugunu, sadece iyi defans yaparak sampiyon olabilecegini soylemeye calisiyorum, sen hala kotu oynatiyordu diyorsun. Evet 2010 yilinda atip ustune yatiyordu, cunku gol atacak baska adam yok. Takimda bir Alex var, birde Guiza. Ne kanat oyuncusu var, ne baska bisey. Adam keyfinden defans oynatmadi, cunku takim ofans oynayamiyor. Bak o kadro icin Aykut Kocaman yeterli demisti, onlarin ustune 80 milyon euro harcadi, 25'e yakin futblcu aldi. 2010 yilinda Daumu kovmayip, bu paralarla futbolcu aldirsaydik, O 25 futbolcuyu Daum alsaydi, su anda ust uste 3. sampiyonlugumuzu kutluyor olurduk. Adamin o kadroyla TRde aldigi en kotu puan 73. Su andaki kadroyla 73'un ustune cikacakti, kafadan bu sezon sampiyon olacaktik. Hala adami kotuluyorsun, o adama sen ofans oyunculari ver, bir senede 90 gol attirir. Nerden mi biliyorum, gecmiste yapti, tekrar yapmamasi icin hicbir sebep yok. Bak Tuncaya,Serhata. Daumun takimindan sonra hicbir yerde dikis tutturmadilar. Cunku bunlarin derdini, kafalarindan geceni Daum biliyor. Sen Dauma ver Stochu, Krasici, Sowu, Alexi, Kuyti. Bak nasil gomuyor rakibi kendi sahasina. 2010 yilinda Aykut Kocamanin TD olmak icin takimi baltalamasida cabasi. Aykut Kocaman o sene arasinda Colin Kazimla, Roberto carlosu kovdu. Dusun solda birtek santos var. Onunde wederson. Sana yukarida UEFA 32 macinda kadrosunu verdim, o adamlarla ofansif futbol, iyi futbol olmaz. O adamlarla ofans yaparsan, her sene 45-50 tane golu yersin. 65'in ustundede gol atamazsin. AYkut kocaman futbolcularin kafasini karistirmasa yine sampiyon yapacakti eleman. Takim kotu oynuyordu, ama 10 macin 9unu kazanmisti, sonra kafa ustu yere cakildi. Herhalnde futbolcularin performansi birden yere dusmedi, birileri bunlarin kafayi karistirdi. Daum kovulduigunda hepsi seviniyordu, yeni TDmiz AYkut kocaman olacak, super olacak ayaklari vardi. Gitti 3 sene, gorduk Aykut Kocamani. Adami 2010da kovmasaydik, ne 3 temmuz muhabbeti olacakti, nede GS iki kere ust uste sampiyon olacatkti. Daum Guiza kazmasina bir senede 18 gol attirmis TD, sen buna Sowlari, Nianglari, Emenikeleri versen kimbiler neler yapacak.
Kaldiki FBnin ekonomik durumu su anda cok kotu. Yani oyle 40-50 milyon euro transfer butcesi yapip, yeni gelecek adamin onune koyamaz. Yeni TD begenmegimiz Bekir, Selcuk vs gibi adamlarla mac kazanmak zorunda. FBnin son yillardaki antremani, mantalitesi birden ofansi kaldiramaz. Su andaki defans hatti ile rakibi ceza sahasi cevresine gomup, goze hos gelen futbol oynatamazsiniz. Egemen,Bekir 2015, Serdar 2016, Yobo 2014, Selcuk 2015, Meireles 2016, Emre 2015, Mehmet Topuz 2016, Caner 2014, Cristian 2015, Webo 2015 yilina kadar bizde. Bu adamlarin hicbirine bizden baska kimse bu kadar maas vermez. Adamlari kovarsak, maaslarini verip gondermemiz lazim. Bu butce bizde yok. Gelen adamin bunlarla calismasi lazim. Egemen, Bekir, Yobo, gibi agir stoperler rakiplerin hizli forvetleri karsisinda tarumar oluyor. Yani en baba TDyi getirsen, hayalindeki ofansif FByi bu adamlarla oynatmasi imkansiz gibi bisey. O futbol icin 5-6 tane ust duzey futbolcu lazim. Onlari alacak ne para var, nede maas odeyecek butce.