Ben de diyorum neden 22 mayıs sonrası neden bir anda tüm sitelerimde ani düşüş yaşadım.
Meğer sebebi bu imiş..
Neler yapılması gerektiği ile ilgili önerileri bekliyoruz.
Ancak diyelim tanıtım yazısı aldık. Bu tanıtm yazısındaki linki anchor text şeklinde vermek yerin normal url olarak mı vermemiz gerekiyor ?
Öyle olunca nasıl kelime bazlı yükseleceğiz ?
Bence bu algoritma güncellemesinden sonra anchor text'de anahtar kelime oranı sınırı iyice aşşağılara çekildi. Yani önceden bir siteye gelen linklerin %80'i anahtar kelimeden gelince birşey olmuyorken şimdi ise %50'nin üzeri kesinlikle tehlikeli. Sanırım şu anda yapmamız gereken şey yeni backlinkler edinerek anahtar kelimede gelen link oranını düşürmek olacaktır. Ben birkaç tane sitemde yüksek indexli sitelerden gelen footer linklerin kelimelerini değiştirerek site isimlerine ve anahtar kelimenin varyasyonlarına çevirdim reaksiyonlarını görmeye başlayınca sizlerle paylaşacağım.
Peki anchor textlerde anahtar kelime oranını düşürünce kelime bazlı çalışmayı nasıl yapacağız ? Şöyleki tetiklemek adına elbetteki anahtar kelimemizde link alacağız ama bu oran %20'lerde olmalı, google site içerisine bakarak anahtar kelimemizi kendisi seçecektir diye düşünüyorum. Ama yinede birşeyler söylemek için erken yaptığımız işlemlerin sonuçlarını görünce net birşeyler söylemek mümkün olacak.