S4 ile Experia Z yi dün karşılaştırdım. Arkadaşım direk olarak S4'ün 2GB ram'in 1.5Gb 'ını kullandığını gösterdi. yuh dedim. Cache sistemi mi ne varmış, hayvan gibi ram kullanıyor ve inanılmaz takılıyor. En sinir olduğum sitelerde gezerken scroll yaparken takılması hatta yüklü programları bile incelerken seke seke geliyordu. 8 çekirdekli işlemci, 2 gb ram. ne yapıyorsun ya, saçma. Note 2 kullandım uzun süre, bu kadar olmasa bile aynı problemleri yaşadım.
Experia Z ye gelirsek, 4 çekirdek işlemci, 2 gb ram, takıldığını, zorlandığını ve hatta ram kullanımının 800mb ı geçmediği gördüm. alet takılmıyor ya, hatta rom u bile s4'e beş basar, çok kapsamlı ve çok kullanışlı rom yapmışlar. Artık samsung rom'u kabak tadı verdi ve çok zorlanıyor.
iphone 5 kullanıyorum, note2 de yaptığım çoğu şeyi yapamıyorum ama alet takılmıyor, zorlanmıyor. iphone5'i de satıp experia Z alıcam sanırım.
Samsung artık android i beceremiyor. İnsanları android den soğutuyor. Hayvan gibi donanım yapıyorsun ama yarı güçteki experia z kadar olamıyorsun.
asla S4 tavsiye etmem. Z alın, hakikaten pişman olmazsınız.