1- Arkadaşlık sitesi Türkiye'de yasal mı ?
2- Sattığımız her gold üyeliğe fatura kesmek zorundamıyız ?
3- Sürekli sattığımız goldlardan bankamıza para giriş çıkışı olacak, peki maliye tarafından incelemeye alınırmıyız ?
4- Alınırsak nasıl bir cevap veririz ?
5- Ben tüm bu işleri yasal olarak yapmak istiyorum. Şahıs şirketi kurup sattığım gold üyelere fatura kesmek istiyorum. Böyle birşey var mı ?
6- Arkadaşlık sitesininden başımız ağrımaması için şirket kurup fatura kesmelimiyiz ?
7- Sanal posu veren siteler sadece şahıs şirketlerine, vergi levhası olan firmalara vermektedir. Faturaya gerek yoksa nasıl sanal pos hizmeti alabiliriz vergi levhasız ?
8- 4 milyon üyeli facebook sayfalaırm var sürekli reklamla ve sürekli çalışmakla ne kadar kazanç sağlarız ?
---------------------------------------
1 - Arkadaşlık sitesi derken, sosyal ağ olarak bir arkadaşlık sitesi olursa hiçbir hukuki sorun yaşamazsınız. Aksine ; jigolo , partner veya özel kameralı şov sitesi olacaksa, ileriki zamanlarda TİB tarafından bir sorun yaşarsınız büyük ihtimalle. Önemli olan , sitenin giriş sayfasında profil resimlerini gizlemeniz veya paylaşılacak profil resimlerinin +18 olmamasına dikkat etmenizdir. Dikkat çekmediğiniz sürece sorun olmaz. Ayrıca, ben dikkat çekeceğinizide sanmıyorum zira, elinizdeki reklam potansiyeline bakılacak olursa; zaten bir partner sitesi düşünüyor olamazsınz.
2- Sattığınız her gold üyeye ayrı ayrı fatura kesmenize gerek yok. Kullanacağınız tahsilat ortamına bağlı. Örneğin; sitenize 3D Sanal Pos ( Türkiye tabanlı hizmet veren ) aldığınızda, zaten banka sizin verginizi ödeyerek, size tahsil ettiği paranın bir kısmını 30- 45 gün aralığında yatıracak. Belirli kesintileri banka zaten yapıyor. Banka'dan para tahsil edebilmeniz içinde, en düşük mertebede " şahıs şirketi " olmanız gerekiyor, zira sanal pos kiralamanız buna bağlı. Bir ikinci husus, Türkiye'de hizmet veren sanal pos ( aracı ) kiralamanız için yine aynı şartlar aranız. Vergi levhası , imza sirküleri vs..
Yurt dışından sanal pos kiralayacaksanız , herhangi bir şart yoktur. Güvenilir kişi / firma ile çalışmanız yeterlidir. Paranız içerde kalabilir.
3- Maliye Bakanlığı benim bildiğim kadarıyla , aylık 3.001 TL şahsi hesaba para transferi olduğunda o hesabı incelemeye alıyor. Aynı şahsa ait birkaç hesapta olsa sonuç değişmiyor. Maliye Bakanlığı bu tespiti yaptığında, sizin geçmişteki kazançlarınızıda araştıracaktır. Buda demek oluyor ki, ceza durumunda ( ki buda büyük ihtimaldir. ) , o ana kadarki kazançlarınız üzerinden vergi cezası almanıza sebep olabilir. Bu işlerin en büyük sorunu maliye ayağıdır, çünkü yapıştımı bırakmak bilmeyen tek kurum maliyedir

4 - Maliye sizi sorguladığında vereceğiniz pek bir cevap yoktur. En fazla, " Bilmiyordum. " diyebilirsiniz. Ki; bu en amatörce cevap olacaktır çünkü maliye o zamana kadar sizin gibi çoğu insanla muhattab olduğundan , bu işi yapanların az bucuk bu işleri bildiğini iyi bilir. ( Dip Not : Maliye bakanlığı genel olarak ihbarları değerlendirir. Çok göze batmadıkça çoğu internet sitesinin kazançlarıyla pek ilgilenmez. Birebir ticaret dönüyorsa ilgilenir. Örneğin; e-ticaret gibi. )
5 - Siz her üyeye gold üyelik için şahıs şirketi ünvanıyla elbette fatura kesebilirsiniz. Bu detayları zaten görüşüp anlaştığınız muhasebeciniz yapacaktır. Fakat, siz her üye için ayrı ayrı gold üyelik kesmek yerine, muhasebeci size aylık bir kazanç limiti koymanızı önerir. Sizde, aylık gelir vergisini o kazanç üzerinden ödersiniz. Her biri için fatura kesmeniz, ödeyeceğiniz vergiyi arttırır. Ben herşeyin yolunda gitmesini isterim diyorsanız da, en doğrusu budur - evet onu yapabilirsiniz. Fatura gönderim bedeli olarak ufak bir mebla talep eder ve kargo - ptt ile gönderirsiniz üyeye. Ki; ben kimsenin bu sebeple fatura talep edeceğini pek sanmıyorum . Siz gene aylık belirli kazanç limiti mantığıyla fatura kestirin muıhasebecinize. O , o işleri daha detaylı bilir.
6- Başınız ağrımaması için fatura kesmelisiniz. "Bunu, köşeyi döneyim sonra bakarım yoluma " mantığıyla mı yapıyorsunuz ? Yoksa, neden ileride bende bir siberalem kurmayayım diye mi bakıyorsunuz ? O kısım önemli. Çünkü; geçmişiniz aynı normal hayatınızda olduğu gibi her zaman sizin karşınıza gelecektir. Sanırım bu kadar açıklama yeter bu soru için

7- Aslında detayı yukardaki maddenin birinde verdim. Türk sanal pos hizmeti veren firmalar ( ipara,payu gibi... ), bu şartları ararlar aracı olsalar dahi. Bankalardan zaten bu amaçla ( arkadaşlık sitesi ) sanal pos kiralamanız biraz düşük ihtimal. Çok itibarlı bir müşterileri olmadıkça size bu imkanı sağlamayacaklardır. Yurtdışı hizmet veren firmalar, bu şartları aramazlar. Ama riskide vardır, yukarda belirttim riskini.
8 - Aslında reklam yapılacak en güzel kanala sahipsin. Facebook'a reklam vermek için bildiğim tüm arkadaşlık sitesi sahipleri didinip dururlar- dururlardı.
Ama reklam işi sadece facebook ilede bitmiyor. Özellikle mailing bu iş için olmazsa olmazdır. Bende bu konuda yardımcı olabilirm aslında, imzamda bu konuda bir ipucu var

Ne kadar kazanırsın ? Bu işlerde birçok referansı olan birkişi var forumda aslında. Sitesinde de açıklamalar vardı. Sırf fikir versin bu kazanç konusunda diye bir bağlantı veriyorum, bir incele.
Tıkla burayı
Fakat şu önemli; normal arkadaşlık sitelerine para verecek kişi artık azdır. Partner siteleri gene akmasada damlayan tarzda kazançlar sağlar ama hukuki sorunları beraberinde getirebilir. Bu yüzden ikilemde kalabilirsin normal olarak. İyi düşünmek, daha derin araştırmak ve herşeyden önemlisi bu işi yapmış birini araştırmak faydalı olur.
Bol şans