1- Arkadaşlık sitesi Türkiye'de yasal mı ?
( Yasal fakat ***** olmadığı sürece )
2- Sattığımız her gold üyeliğe fatura kesmek zorundamıyız ?
( Sonuçta kazanç elde ediyorsun fatura kesmek zorundasın )
3- Sürekli sattığımız goldlardan bankamıza para giriş çıkışı olacak, peki maliye tarafından incelemeye alınırmıyız ?
( Tek seferde 5bin tl üzeri işlemlerde büyük ihtimal maliye incelemeye alır )
4- Alınırsak nasıl bir cevap veririz ?
( Paranın kaynağını sorarlar faturasız kazanç elde ettiğini anladıklarında maddi ceza uygularlar )
5- Ben tüm bu işleri yasal olarak yapmak istiyorum. Şahıs şirketi kurup sattığım gold üyelere fatura kesmek istiyorum. Böyle birşey var mı ?
( Üyelik bedeli olarak fatura kesebilirsin sorun olmaz )
6- Arkadaşlık sitesininden başımız ağrımaması için şirket kurup fatura kesmelimiyiz ?
( Eğer bu işi yapacaksan bence ilk dene gelirlerine bak seni tatmin ediyorsa yani devam edeceksen vergi levhası sahibi ol. Vergi levhası sahibi olduğunda giderlerinide hesaba kat )
7- Sanal posu veren siteler sadece şahıs şirketlerine, vergi levhası olan firmalara vermektedir. Faturaya gerek yoksa nasıl sanal pos hizmeti alabiliriz vergi levhasız ?
( Arkadaşlık siteleri için sanalpos dağıtanlar var fakat ne kadar güvenebilirsin mechul. PayU gibi firmalarda arkadaşlık sitelerine sanal pos vermiyorlar bildiğim kadarıyla. Vergi levhan olursa kendinde bankalardan sanalpos alma imkanın olur ama biraz sıkıntılı )
8- 4 milyon üyeli facebook sayfalaırm var sürekli reklamla ve sürekli çalışmakla ne kadar kazanç sağlarız ?
( Sadece üye toplamak ile bitmiyor maili v.s teferruatı çok fazla şu kadar kazanırsın gibi bişey söylemek yanlış olur. )
Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir . Kafana takılan özel bi soru varsa pmden iletebilirsin.