bir kere işin püf noktası diye bir şey yok. püf noktası denen şey senin karşılaşacağın sorun çözmedeki pratikliğindir... usta kullanacağın kodları öğretir birazda sorun çözme mantığı öğretir.zaten öğreteceği başka bir şeyde yoktur çünkü her programcının kendine has yöntemleri vardır. aynı kişiden ders alan iki kişi bile ustalaştıkları zaman farklı farklı yöntemler kullanırlar...bunun yanında özellikle programcılık alanını ele alırsak web programcıları genelde asosyal ve tabiri caizse "kıl" dediğimiz insan tipleridir... ya baştan öyledir yada sektör hastalıklarından biridir. yani insanlarla iletişim kurması zordur. empati yapma yetenekleri zayıftır. öğretmen gibi sıfırdan başlayarak anlatamaz, anlayamadığın zaman tahammül edemez.
siz istediğiniz kadar püf noktası öğrenin hepsi zamanla boşa çıkacak. kendi püf noktalarınız olacak... php eğitim setlerini hepsini seyredip öğrendiğimde dediğim şuydu "eee ben nasıl site yapacağım şimdi" evet öğrettiklerini nasıl kullanacağımı bilmiyordum. zamanla küçük kodlardan büyük kodlara doğru giderek bana öğretilen her şeyin nerelerde kullanılacağını anladım.
Bu kadar gerginliğe gerek varmı?
Ne yapmaya çalıştığınızıda anlayabilmiş değilim...