string q;
using (WebClient asd = new WebClient())
{
asd.Encoding = Encoding.UTF8;
q = asd.DownloadString("https://twitter.com/search?q=takipedenitakipederim");
}
string[] b = q.Split(new string[] { "data-screen-name=\"" }, StringSplitOptions.None);
foreach (string c in b)
{
string[] d = c.Split('"');
listBox1.Items.Add(d[0]);
}
listBox1.Items.RemoveAt(0);
webBrowser1.Navigate("www.twitter.com/" + listBox1.Items[0].ToString());webclient ile sayfanın içeriğini çekiyorum.
sayfanın kaynağındaki;
data-screen-name="
her bu değişkende post atanların adlarını çekiyor. yani şu şekilde oluyor;
twitter.com/data-screen-name=" den dönen id.
twitter.com/benitakiple gibi direk sayfasına ulaşabiliyosun. bunları listboxa çektiriyorum. daha sonra listboxtaki 0. elemanın yani ilk elemanın linkine şu şekilde gidiyorum;
webbrowser.navigate("www.twitter.com/"+listbox1.items[0].tostring());
sayfayı açmış oluyorsun. buradan da takip et butonunun özelliklerini bulup tıklatıcaksın.
foreach (HtmlElement el in webBrowser1.Document.GetElementsByTagName("button"))
{
if (el.GetAttribute("type").Equals("button"))
{
}
}4. yada 5. dönen button takip et butonu ama o butonun birka çözelliğini de if in içine eklemen gerekiyor tam bulabilmen için sadece o buton için. yada direk sırasına göre tıklatabilirsin 4. yada 5. buton işte demiştim.
sonra direk takip etmeye başlarsın zaten. böyle listboxa çek browserde tek tek açtırıp takip ettir bence.
Şimdi sizin kodda sanırsam çok farkı işlemler var. Bana sadece takip etme kodu kısmı lazım . Siz sanırım siteye yönlendirme arama vb. işlemleri yapmışsınız. Ben direkt popup pencere kontrolü ve tklama işlemini yapmak istiyıorum..
Html kodlarıda aşağıda :
Bu aşağıdaki kod isim kodu. Yani ismin üzerine tıklattırıyorum onun html kodu :
<strong class="fullname js-action-profile-name show-popup-with-id">Atkn Ysn Uludağ</strong>
Aşağıdaki kodda isme tıklayınca gelen popup ekranındaki takip et kısmı :
<span class="button-text follow-text">
<i class="follow"></i> Takip et
</span>Ayrıca ben kodlarımda popup ekranının açılıp açılmadığını kontrol ettirmeye çalıştım. Popup kısmının html koduda aşağıda :
<h3 class="modal-title">Profil özeti</h3>
Ayrıca takip et'e bastırdıktan sonra popup pencereyi kapattırmak istiyorum onun html koduda bu :
<span class="icon close-medium"><span class="visuallyhidden">Kapat</span></span>