c0n adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam amacım konu baltalamak kesinlike değil fakat anachor text 'in yararsız olduğunu yazdığınız cevabın imzasında bile anachor text kullanıyorsunuz. Bence bu güncelleme anachor text i direkt olarak etkilemedi, ama önüne arkasına hidden, marque vs gizli kodlar eklendiyse işte onları kesinlikle etkiledi. Ben birebir yaşadım bu olayı ve bu güncelleme daha çok hacklink vb yöntemleri baltaladı. Bu benim görüşüm tabi, herkesin görüşüne ve tecrübelerine saygı duyuyorum.
hocam o imza direk benim siteme değil, penguen 2.o güncellemeden sonra uzun süre sayfa index almadı, bot çekmek için kullandım anlayacağın..

Ayrıca aynı fikirdeyiz anchor text hiç kullanılmasın demiyorum.. Ama 100 kelimelik bir yazıda 3 tane aynı kelime ile ana sayfaya link vermek pek mantıklı değil.

5 tane tanıtım yazısı alıyorsak 1 ayda.. 1'i hiç link çıkışsız, 1 tanesi nofollow çıkış ile kaliteli bir siteden, 1 tanesi, anchor text li, 1 tanesi bu siteden inceleyebilirsiniz> gibi bir yazıya verilen link şeklinde yazıları dağıtmak daha doğal olur.

son olarak yeni konu açmadım bir arkadaş Matt Cutts'ın röportajını çevirmiş sağolsun.

Orda bazı ipuçları var,
Diyorki ilan,yazı v.s verseniz bile pagerank geçirmesin.. Haberlerde olur ya satır arasında ne demek istedi diye..

Şunu diyor Pagerank hala bizim için önemli ve onu öyle kolay alamazsınız vermeyiz, yedirmeyiz diyor.
Pagerankın artık önemli olmadığını idda edenlere selam söylüyor.

(Öyle ya madem önemli değil Pagerank google neden pagerank geçiren dofollow linklerle kıyasıya savaşıyor)

Yine diyor ki ilan veya reklam vermeyin (tanıtım yazısı da buna dahil), hadi verseniz bile pagerank geçirmesin nofollow olsun diyor.

Nofollow linklerin hiç bir etkisi yok diyen arkadaşlara selam çakıyor.. Kimse zevk için makale reklam vermez ama verseniz de nofollow olsun demek yine faydasını görürsün ama pagerank vermem, diyor.