JustRulz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
domain uzantısına göre kıyım işlemi tarihte görülmemiş bir durum değil fakat güzel kardeşim co.uk domain uzantısını kullanan en az % 80 - 90 lık kesimin google gözünde iyi işler yapmamış olması gerekir.Hala tam olarak bitmediği kanaatindeyim o yüzden bekleyin.

Bakarmısın şuna o kadar büyük sitelerde ne kadar sağlam düşüşler oldu ?

Ve hala olmaya devam ediyor.Ne zaman böyle aranma sonuçlarına % 1 in üzerinde etki eden bir güncelleme olsa ilk 1-2 ay herkes sıralamadan şikayet eder sabreden bekleyen (içeriğinden ve seosal düzenlemesinden emin olan ) ise bir süre sonra eski yerine bazen daha da iyi yere gelirler.
Matt cutts kendi açıklmasında söylüyor co.uk uzantılarının yükselişte olduğu başka bir konuda en güzel örneği ant07 nickli arkadaş vermişti. O tür siteler bu dalgalanmadan etkilenmez bence bu şekilde devam ederler. Tabi bu benim görüşüm. Dün gece yine co.uk uzantılı bir siteye rastladım ahrefs.com dan backlinklerine bakayım dedim tam 12 adet backlink ile 2.sırada site 1.sıradaki de marka olan bir domain .com olarka duruyor Her neyse bu güncelleme ile ne kadar para kaybeden varsa o kadar da parayı vuran spam siteler var. Author rank olayı iyice oturmadan spam sitelerin önüne geçemezler bence.