bizim yarı profesyonel bir ihracatcı şirketimiz var(internet ile ilgili değil)bizim yaptığımzı ihracatlarda 2 çeşit vergi ödüyoruz.bunun biri ürünü gümrükten çıkartırken yabancı devlete ödediğimiz vergi ki biz bunu yabancı devlete ödüyoruzz ama türkiye teşvik için oraya ödenen verginin çok büyük bir kısmını iade ediyor. ikinci olarakta yıl sonu yaptığımız kardan dolayı kurumlar(gelirler) vergisi ödüyoruz. tabi bunun iadesi filan yok
kısaca kazancımız internetten olduğu için biz yurt dışı vergileri zaten google ödüyor ama kendi ülkemize ödeyeceğimiz vergiyi yine ödememiz gerekeceğini düşünüyorum.
ama şimdi vergi sistemi değiiyormuş takip etmemizi öneriyorum
http://ekonomi.milliyet.com.tr/gelir...55/default.htm
Hocam attığınız linkteki doğruysa 4.5 bin liraya ulaşanlardan %35 kesilecek vergi
daha önce 20 bin ve %25 di galiba ? burayı anlamadım
Alıntı
1-75 binden fazla kazanca yüzde 35 vergi Yeni Gelir Vergisi Yasası'nda yıllık kazancı 75 bin lirayı aşanların tüm gelirlerini yani kira, mevduat ve değer artışı kazançlarını toplayıp beyan etmeleri zorunluluğu kira ve mevduat geliri vergisini direkt yüzde 35'e çıkarabilecek. Aylık kazancı 4 bin 500 lira olanlar bu sınıra ulaşıyor.