Bende bu denli çalışmalar yapıyorum. Blog konusunda bahsettiğiniz meseleyi anladığım kadarıyla e ticaret sitenizin blog sayfasında ürünler hakkında veya kategoriler hakkında duyuru niteliğinde makale yazıp yayınlıyorsunuz. Örnek: blog.erhan.com gibi. Bu tarz bir çalışmayı bende e ticaret sitesinde uyguluyorum linklemesinide çok düzgün yaptığımı düşüyorum sağlık kozmetik alanında faliyet gösterdiği için bazı sosyal mecralardada paylaşımlardada bulunuyorum.
Makale olayını sizin gibi denemedim fakat özel olarak makale yazdırıp kaliteli sitelerden makale backlink alımına herzaman özen gösterdim.Bu işe başlarken acelesi davranıp hata yapmıştım 4-5 ay önce fakat son 1 aydır herşey oturmuş istediğim marka kelimelerde 2 sayfalara oturmuştum diye düşünüyordum. Ama bu güncelleme sonrasında patlağı verdik.
Şimdi en büyük derdim hit kaybından ziyade bu kelimelerde ciddi düşüş yaşamış olmam. 1K tekil ziyaretci alıyordum fakat çalışmasını yaptığım kelimelerde ufak ilerlemeler kaydetsem bu ziyaretci 4-5 katına çıkabileceğini düşünüyordum. Şuan ziyaretcilerim aynı tek derdim kelimelerden düşmüş olmam
Tavsiyelerin için teşekkür ederim tekrar inceleme yapayım site üzerinde blog sayfasında vs
direk site üzerinde duyurular kısmı hazırladım.subdomain kısım olarak değil de sitenin yine bir parçası kategorisi sayfası niteliğinde.Senin güncel olab kısmın blog.site.com olan yerin etkisi ana sayfan için tartışılır : )