Eline sağlık güzel makale olmuş fakat içerik güncelliği konusunda e ticaret siteleri ne yapmalı bunu çözmüş değil. Ürün hakkında tanıtıcı yazı bellidir bu durumda içerik güncellemesinde e ticaret sitelerinin malesef eli kolu bağlı durumda.
Bu konuda farklılaşmak için ürünler hakkında mevcut videolar bulup kullanıcıyı sitede tutmak için farklı şeyler yapmaya çalışıyorum. Bu konuda e ticaret sitelerinde uygulanmasını tavsiye ettiğiniz başka şeyler varmıdır ?
Malesef bu güncellemede e ticaret siteleri zannediyorum iyi düşüşler yaşadı. Şahsen %30 ziyaretci düşüşü ben yaşadım bu çok önemli değil fakat çok önemli marka kelimelerde 2-3 sayfalardaydım bu kelimelerin toplamı 20 olabilir bu kelimelerin hepsinde 4-5 sayfa gerileme yaşadık. Kafam almıyor artık.
Eticaret sitelerinin içerik güncelliği konusunda ürün bazında yapacağı pek fazla birşey yok fakat önerdiğim ve kullandığım 2 ayrı sistem var.Kendi e-ticaret sitelerime duyurular kısmı ekledim ve bu duyurular kısmını ana sayfamda aşağılarda bir yerede sayfaladım hergün bir ürün hakkında o kısımda içerik yazıyorum örnek , kedi maması ile ilgili bir duyurum oluyor o arada kedi maması kategori ürünlerime 2-3 link çıkıyorum , bu işi periyodik hale getirip tüm siteyi duyurular kısmında öyle bir linkleme haline getirdim ki google botu sitemap yerine ilgili duyurular kısmına girdiğinde etkisini daha iyi anlıyordum.Sizde ilk olarak bunu deneyebilirsiniz .
2 yöntemde ben sattığım ürünler için makale yarışmaları düzenledim bu yarışmaları ulu orta yapmadım takip ettiğim saydığım sevdiğim adamlara güzel bir mail yazdım kendilerine e-ticaret sitem üzerinden 3 farklı ürün seçin ve bu 3 farklı ürün ile ilgili birer makale yazın 1 ana sayfama 1 de o ürüne olmak üzere 2 link çıkışı yapın bu makaleleri twitter ve facebook üzerinde dağıtın ve ilgili makale adreslerini mailime atın dedim her katılımcı 3 makalesi için makale başı diğer hizmetler ile birlikte 7 x 3 = 21 lira para ödedim 10 kişi katıldı 210 lira verdim.Şuan gördüğüm kadarı ile iyiki de vermişim e*ticaret odaklı sitelerimde hiç footer ve benzer backlink olmadan yazdığım linkleme ve tanıtım yazıları ile daha da iyi yere geldiler.Bu saydıklarımı yapıp yapmamanız sizin elinizde iyi forumlar diliyorum.