Ben şahsım adına şöyle düşünüyorum. Bu konuya biraz kafa yordum. Biz adsenseden para kazananlar turist gibiyiz. Ülkeye bildiğin döviz sokuyoruz. Yurtdışından yatırımcılar sıcak para getirdiğinde 5 sene vergi ödemeden bütün herşeyden yararlanıyorlar yatırım yapacam diye
Ben direk ülkeye döviz sokuyorum ve yurt içinde harcıyorum. Herşeyde zaten ekstra vergi varken bide bunu niye ödeyeyim ? Devletin internetini kullanıyorum, vergisini veriyorum, bankasını kullanıyorum, bankalar zaten adamı her türl sömürüyor birde niye vergi ödeyeyim ayrıca ? reklamverenden alsın
bizim yarı profesyonel bir ihracatcı şirketimiz var(internet ile ilgili değil)bizim yaptığımzı ihracatlarda 2 çeşit vergi ödüyoruz.bunun biri ürünü gümrükten çıkartırken yabancı devlete ödediğimiz vergi ki biz bunu yabancı devlete ödüyoruzz ama türkiye teşvik için oraya ödenen verginin çok büyük bir kısmını iade ediyor. ikinci olarakta yıl sonu yaptığımız kardan dolayı kurumlar(gelirler) vergisi ödüyoruz. tabi bunun iadesi filan yok
kısaca kazancımız internetten olduğu için biz yurt dışı vergileri zaten google ödüyor ama kendi ülkemize ödeyeceğimiz vergiyi yine ödememiz gerekeceğini düşünüyorum.
ama şimdi vergi sistemi değiiyormuş takip etmemizi öneriyorum
http://ekonomi.milliyet.com.tr/gelir...55/default.htm