Senin beynin gelişmiş, vicdan sahibisin, yozluğa karşısın ama şehir milliyetçiliği yapabiliyorsun? Cidden sen ne içtin?
Konya'ya böyle bir ihtamda bulunmakla, gâvur İzmir demek arasındaki fark nedir?
Forumda nerde Konya görsem orda bir yobaz görüyorum açıkçası, ha ben Maraş'lıyım mesela ve bana göre Türkiye'nin en yoz şehri de Maraş'tır açıkçası.
Öte yandan vicdan sahipliği veya gelişmişlikle ilgisi yok, düşünebilmek önemli.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 09:18:04 -->-> Daha önceki mesaj 09:10:09 --
Artislik yapma,
Ben Konya lı değilim, 1 senedir Konya da yaşıyorum.
Siz deki bu önyargılar nedeniyle böyle dikine konuşuyorsunuz.
Benim dinci olduğumuda Konya 'dan çıkardın ya işte bu örümcek zihniyet sizde var.
Karşınızdakinin fikrine saygı duymaz, hemen ötekileştirirsiniz. Türkiye 'yi senin zihniyetindekiler bölüyor zaten.
Biz kadınlar boşansın mı diyoruz ?
Adalet Saraylarına hiç girip baktın mı ?
Baktınmı kaç tane Aile Mahkemesi var adliye saraylarında ?
Ben söyleyim, sırf dinci dediğin Konya 'da bile 5 Aile Mahkemesi Var.
Ankara da 11, İstanbul Çağlayan 'da 17 Aile Mahkemesi var.
Niye ?
Şimdiye kadar insanlar birbirini idare ediyordu. Eşler birbirine anlayışla yaklaşıyor, idare ediyor, ama yuvasını yıkmıyordu.
Senin durumun farklı olabilir, amenna, ben bir şey demiyorum.
Ama artık kadınlar evlendikten sonra bazı beklentiler içine giriyorki (maddi) alamayınca göremeyince boşanmaya çalışıyor. Ben her boşanan böyle demiyorum. Çoğu böyle. Aile de şiddetli geçimsizlik varsa zaten boşanacaklar. Amenna. Ama kocası kadına 1 tokat attı diye ben 4.500 TL para cezasına çarptırılan adam bilirim. Adam gariban köylü 56 yaşında birde. Nerden bulacak da ödeyecek o parayı ?
Kadınlar idare etmesini bilmiyor artık.
Herkes herşeyin kolayına kaçıyor.
Erkekler evlendik o benim eşim döverimde severimde mantığında olmamalı. Bunu hiç bir zaman tasvip etmiyorum kardeşim.
Ama kadınlarda günümüzde kocasına değil , dışarı çıkacağı vakit süsleniyor. Sen evinde kocana sahip çıkamıyorsan sorun sendedir. Her erkeğin gözü dışarda değildir.
Dışardaysa da bu başka bir erkek yüzünden değil ! Kadınların kendi cinsi olan Kadınlar yüzündendir.
Dişi köpek kuyruk sallamazsa erkek köpek peşinden gitmez diye bir laf var. Kadınlar adabıyla sokaklarda gezdikten sonra erkekler azmaz kardeşim.
Her boşanan dul kadına da öyle senin dediğin gibi sevişmeye hazır biri gözüyle de bakılmıyor merak etme. Senin için fesat.
Önce bir konuda tartışıyorsak karşılıklı fikirlere saygı göstereceksin, öyle hemen karşı tarafı suçlayıcı küçük düşürücü, ötekileştirici ve milliyetleştirici hale girmeyeceksin.
İnsanlar konuşa konuşa anlaşır, kinleştirerek ötekileştirilerek değil !
Tartışmayı bilmiyorsun anlaşılan, bundan sonra sana cevap vermeyeceğim.
Öncelikle bahsettiğin aile mahkemeleri senin kafayapına uygun mahkemelerdir doğru.
Sözde arabuluculukla şiddet gören, işkence edilen kadınları tekrar evine yollama o ateşin içine atma fiilindelerdir kendileri.
Kadın neden idare etsin ki ? Yani ister 1 ister 1000 ne farkeder şiddet şiddettir bunun 1'i 2'si olur mu ? Şöyle düşün sen erkeksin ve seni eşin dövse ve dayak yesen ne yaparsın bunu kendin nasıl sindirebilirsin ? Utanmaz mısın, yüzüne bakabilir misin eşinin ? Ayrıca kadın neden erkeği mutlu etmek için yaşasın yahu ? Sonuçta evlendiğin kişiyle aynı yolda yürümek için evleniyorsun onun senin yolunda yürümesi için değil. Sen canın her istediğinde kadın istemese de onunla yat, seviş ve evliyim karım o benim diyerekten bunu meşrulaştır. Bunun neresi Hakk'a girer neresi hukuka sorarım.
Kadın makyaj yapmıyor peki erkek olarak sen kendini farzet. Göbek yapıp evde yemek yiyip bir de üstüne çayını içmekten başka ne yapıyorsun ? Neyse çok uzatmaya gerek yok ama çok farklı çağlarda yaşıyormuşuz gibi konuşuyorsun.
Unutma sen de kadın olabilirdin, kadını köleleştirmeyelim, lütfen, hepimizin bir anası var öyle düşünelim, lütfen.