denden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Daima köle olduğumuz için kimin kölesi olduğumuzun da pek önemi yok.
Felsefe yapacaksak bu konuyu istediğimiz yere de çekebiliriz.

Google nin de sonu gelebilir tabi ama gelse ne olcak?
Google, microsoft vb. şirketler 1-2 milyar dolar verip yeni sektörün önde gelenlerini alacaklar.
Büyük şirketler çok büyük hata yapmadıkları sürece başka sektörlerde yer alacaklar.
Türkiyeden örnek vereyim. Doğan holding, doğuş holding vb. sadece tv sektöründe mi var sizce ?
İnternetin gücünü ya da ileride internet yerine gelecek gücü önceden sezemeyecek adamlar mı çalıştırıyorlar sizce?

Not : Siz olayı insan ve tanrıya bağlamışsınız ama ben para ve zenginin zengin kalacağına değindim.Size karşı bir yazı değildir bu.
Konuyu neden bir yerlere çekelim ki veya altında bir şey aramaya da lüzum yoktur sadece ben gördüğüm ufak bir şeyde bile çok düşünürüm bu kezde sadece dile getirdim yani benim bir düşüncemdir ortada bir düşünce seli olduğunu düşünürsek her birimiz için bu tabaktan isteyen istediği, fikirden bilgiden yararlanmakta özgürdür ama sonuç olarak dersen ki senin düşüncen sana benimki bana elbette ama dediğim gibi ortada bulunan fikir denizinden istediğimizi alabilir diğerlerini çöpe atabiliriz.

Sadece farklı boyutta düşündüm haklıyım mevzusu değilde göreceli olarak attım tuttum. Örneğin birden kuantum bilgisayarların gündeme geldiğini ve hızlı bir şekilde hayatımıza girdiğini düşünelim, bu durumda sadece google değil pek çok dev batacaktır lakin zaten bu teknolojileri dediğiniz gibi kontrol altında tutanlar kısmen bu devler olabileceği için bilinen teknolojilerinde hayatımıza geçmesi uzun bir süreç halinde olacaktır. Fakat illaki birileri batacaktır zengin fakir farketmez, nokia nın artık bir lider olmadığı gibi batmayacağını da öngörmemiz mümkün değil. Sonuç olarak devler teknolojiyi takip ederek ve öngörerek ayakta kalıyorlar ama hiç birimizin gücü buna yetmez ama ayak uydurmamız açısından iyi olabilir. Doğru sahipler değişir ama kölelik değişmez ancak köle olmamayı da seçebiliriz.